Aromi
SUOSITTELEMME: Tyly tuomio sushibuffeteille – japanilaisen keittiön suomalainen mestarikokki paljastaa kolme inhokkipalaansa
SUOSITTELEMME: Taso 5: Oletko tuppisuu? Näin opit keskustelemaan somessa
SUOSITTELEMME: Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Helmi sen sanoi, ja hän on nyt lehden kannessa: auta toteuttamaan unelma ravintolatyöstä

Nuori nainen laittoi meille toimitukseen viestin. Hän halusi kertoa, että opiskelijat ja horeca-alalle hamuavat tarvitsevat nyt apua. Hän kirjoitti: ”Nuoret kaipaavat tsemppausta ja vinkkejä, miten lähteä tavoittelemaan unelmien työpaikkoja ja toteuttamaan itseään. Ehkä löytää se oma ääni alalla.”

 Olimme hieman aiemmin käyneet verkkomediamme Avecin tuottajan Jaakko Sandqvistin kanssa kouluttamassa tuoreita restonomiopiskelijoita. Luentohuone oli täynnä tulevia ravintoloitsijoita, baarinpitäjiä ja hotellinjohtajia, intohimoisia asiakaspalvelijoita ja elämysten luojia.

 Nyt nämä nuoret tarvitsevat apua. Ja ala totta vie tarvitsee heitä. Kesän tapahtumiin, terasseille ja keittiöihin haetaan tekijöitä kovemmin kuin koskaan ennen.

 Miten me voimme auttaa? Meidän kokeneempien vastuulla on varmistaa, että nuoren kokemus työssä tai harjoittelussa on hyvä, ja huolehtia, että työrupeaman jälkeen nuori on askeleen verran lähempänä unelmaansa ja lähempänä löytääkseen oman äänensä alalla.

 Tämä kevään Aromi on omistettu opiskelijoille, valmistuville, alanvaihtajille ja vielä omaa polkua etsiville. Ala on hemmetin siisti, tärkeä ja täynnä mahdollisuuksia. Moni kiinnostavinkin työnantaja etsii parhaillaan uusia tekijöitä, joten nyt kannattaa olla unelmien suhteen rohkea. Laita avoin hakemus työpaikkaan, joka tuntuu jopa vähän liian siistiltä – saatat löytää itsesi tästä työpaikasta nopeammin kuin uskotkaan. Anna mennä vaan!

Palataan nuoreen naiseen, joka laittoi toimitukseen viestiä. Hän on Helmi Niemelä, ja löydät hänet Aromin tuoreen numeron kannesta (kuvassa keskellä). Juttu on julkaistu nettiversiona Avecissa.

Kannessa ovat myös Emmi Pyykkö ja Nuutti Lahtinen, opiskelijat, jotka ovat matkalla kohti unelmaansa. Unelmaa, jota me elämme.

LUE MYÖS: Näin teet tykin CV:n ja nappaat työn, jonka haluat

LUE MYÖS: ”Tällä alalla vietetään nuoruusaika, pidetään jonkin aikaa hauskaa” – Suomen Keittiömestarien uusi pomo Markku Ojala pohtii ratkaisuja työvoimapulaan


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento