Palkkaus

Iina Kuustosen simppeli kikka: mieskollega neuvottelee palkan ensin

Mieti, mitä Antti tekisi.

”Kollegani Antti Holma on joskus sanonut, että työssä pitää olla kaksi kolmesta: hyvää, kivaa tai rahaa. Hyvä tarkoittaa laadultaan korkeatasoista ja kiva hauskaa työporukkaa. Kun projektissa on vähintään kaksi kolmesta, asiat ovat hyvin. Joskus riittää yksikin.”

Anna miespuolisen kollegan neuvotella palkasta ensin.

”Nykyisin minulla on agentti, joka hoitaa palkkaneuvotteluni. Urani alussa odotin, että vastaavaa roolia esittävä mies neuvotteli palkkansa ensin. Kun hänen palkastaan oli päätetty, soitin miehelle ja kysyin, mitä hänelle maksetaan. Sitten sanoin neuvotteluissa, että haluan saman mitä mieskollega saa. Se toimi hyvin.”

Perustele rehellisesti ja edellytä rehellisyyttä.

”En tee neuvotteluissa temppuja, vaan uskon rehelliseen ja avoimeen keskusteluun. Olen törmännyt urallani toistuvasti siihen, että vielä tärkeämpää kuin se, miten asiat ovat, on se, miten asiat ilmaistaan. Jos kerrotaan läpinäkyvästi, että tässä on budjettimme ja tämän verran meillä on varaa maksaa sinulle, on alhainen tarjous helpompi hyväksyä. Valitettavasti olen törmännyt urallani joitain kertoja siihen, että sopimusneuvotteluissa on valehdeltu päin naamaa. Se on kamala lähtökohta neuvotteluille, koska yhteisissä projekteissa kaikkien pitäisi olla samalla puolella.”

LUE MYÖS: Iina Kuustonen kertoo halusta kehittyä, rajojensa tunnistamisesta ja negatiivisen energian hyödyntämisestä


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento