Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
Skip to content
Instagram
Facebook
Twitter
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat ja baarit
Aromi
Shaker
Evento
Aromi
Shaker
Evento
SUOSITTELEMME:
Helsingin Uutisten äänestys: Kaupungin parhaat pizzeriat ovat Senaatintorin Via Tribunali, Oulunkylän Capperi ja Jätkäsaaren Uuno
SUOSITTELEMME:
Avecin ilmainen cocktailkoulu: opi suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin – ilmoittaudu nyt!
Vaikuttaja
Suomen paras baarimestari 2023 Jussi Alatalo aloitti ravintolahommat pizzeriasta
Kilpailut
Restonomiopiskelijoiden SM-kisan voitto Laurean ammattikorkeakouluun
Esiintyminen
Sormen heristely ja päälle huutaminen – kehonkielen asiantuntija paljastaa, mistä ne kertovat vaalikeskustelussa
Cocktailkoulu
Avecin ilmainen cocktailkoulu: opi suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin – ilmoittaudu nyt!
MAINOS
Kesätyörekry käy kuumana – nämä asiat otettava huomioon sesonkityön haussa ja tarjoamisessa
Horeca-alalla on nyt runsaasti kesätöitä tarjolla ympäri Suomen. Rekrytointikonsultti antaa vinkit kesätyöhakuun.
Yrittäjyys
Uskallatko toteuttaa unelman ja hypätä yrittäjäksi? 8 kysymystä, joilla voit testata
Työhyvinvointi
Onko sinulla eri rytmi kuin työkaverillasi? Markku Kosonen vinkkaa, miten tiimin saa loistamaan
Vaikuttaja
Turkulaisveljesten ravintolasta tuli hitti – “Shokkiäijä” kertoo, miten Malmin Kebabin valtava somesuosio syntyi
Ravintolat
Ex-jääkiekkoilija pyörittää kahta ravintolaa – uusi ura on ollut täynnä yllätyksiä: “Ihmiset ovat erittäin värikkäitä”
Kolumni
Teemu Lemisen kolumni: Osaavasta baariammattilaisesta puhutaan selän takana hyvää
Luovuus
Asta Raami kertoo, miksi intuitio on avain parempiin töihin ja korkeampaan palkkaan
Juontaminen
Kaikki hostauksesta – “Host on tapahtuman tärkein esiintyjä”
Johtaminen
Mikä sai sinut kirjoittamaan kirjan olemisen voimasta, Tommy Hellsten?
Tapahtuma-ala
Taija Holm ja Elina Viljamaa: mitä tapahtuma-alan konkari ja kisälli voivat oppia toisiltaan?
Työhyvinvointi
Ex-intendentti palasi eläkkeeltä töihin rivimiehistöön risteilylaivan kahvilaan – “Nautin jokaisesta hetkestä”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Oppia ikä kaikki, baarimestarillakin
Koulutus
Janoatko baarialalle tai haluatko syventää osaamistasi? Tietopaketti koulutuksesta
Työhyvinvointi
Palomestari Riikka Oravainen sai burnoutin ja vaihtoi ravintola-alalle – “Nyt tuntuu, että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan”
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Muistan, miten liekeissä olin – työharjoittelulla on valtava merkitys
Vaikuttaja
Palkittu kokki Fanni Polón kaipaa ravintola-alalle uutta asennetta: “Ylipitkien päivien ihannointi vähenee”
Työharjoittelu
Työharjoittelu ei saa olla pelkkiä hanttihommia – ravintola-alalla harjoittelijat ovat nyt elintärkeitä
Kolumni
Tomi Lantto: Löysää pipoa, uusi esihenkilö
Kilpailut
Loihditko sinä Suomen parhaan kahvicocktailin? Ilmoittaudu Coffee Cocktail Champion -kisaan
Pikaruoka
Fastfood Champion -kilpailussa etsitään Suomen parasta pikaruokaosaajaa – hakuaika on nyt käynnissä
Henkilöbrändi
Etene urallasi henkilöbrändäyksellä – vaikutusvaltainen baarimestari kertoo, miten
Työhyvinvointi
Onko aina kiire? Työuupumuksen kahdesti kokenut Johanna Rosengren antaa vinkit, jotka voivat muuttaa elämäsi
Kilpailut
Nuorten kokkien Suomen mestari 2023 on Saku Karstila
Urheilutapahtumat
Jääkiekko tarvitsee lisää naispomoja, sanoo TPS:ää ja Turkuhallia uudistava Heidi Aho
Vaikuttaja
Aino Kasanen on elänyt 1,5 vuotta kokkien MM-kilpailulle – finaalitehtävä yllätti täysin
PRO-palkinnot
Nyt saa tuulettaa! Parhaat kuvat PRO-gaalasta 2023
PRO-palkinnot
Kouluruuan tuotekehittäjä Jukka Turta oli PRO-gaalan kuningas: “Mykistynyt fiilis”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2023! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
PRO-palkinnot
Näin PRO-gaala 2023 eteni: Avec seurasi hetki hetkeltä
Rekrytointi
Älä karsasta sivubisneksiä! Pätevistä tekijöistä on nyt pulaa, joten työhaastatteluun kannattaa panostaa – 8 vinkkiä pomolle
Tulevaisuuden tekijä
Tulevaisuuden tekijä: Ida Parviainen tähtää ravintola-alan kansainväliseksi moniosaajaksi
Vaikuttaja
Suomalainen Eric Räty on kokannut ravintolalleen kaksi Michelin-tähteä ruokahullussa Hongkongissa
Vaikuttaja
Suomalaisilla on huono tapa olla pitämättä ääntä itsestään, sanoo uran ulkomailla luonut kokki Pinja Paakkonen
Vaikuttaja
Kättele kaikki töissä, suosittelee Vuoden kokki Jonathan Slotte – ja vältä harhakuvaa työn helppoudesta
PRO-palkinnot
PRO-palkinnot jaetaan Avecin suorassa Facebook-lähetyksessä – tuomariston kokoonpano julki
Viestintä
Kriisiviestinnässä tärkeintä ei ole anteeksipyyntö, sanoo Sini Korpinen – vaan se, että pyytää anteeksi oikeaa asiaa
Kolumni
Anikó Lehtinen: Olisin huonompi ihminen ilman ravintola-alaa
Osaaminen
Mitä tarkoittaa mörkömisa? Erotatko walkkarin ja walkoutin? Ota haltuun ravintolaslangi
Koulutus
Tällainen on Perho, jossa toimittaja Satu Koivisto opiskelee aikuisiällä kokiksi
Kahvilat
Nuorten yrittäjien kahvipaahtimo voitti paahtokilpailun ja avasi Espooseen uuden kahvilan – “Sen verran uhkarohkeita ollaan”
Baariosaaminen
Anniskelun ammattilainen, treenaa makuaistiasi maistamishaasteella!
Johtaminen
Pelolla johtavien diktaattorien aika ravintoloissa on ohi, sanoo Smörin keittiömestari Mikko Pakola
Ravintolat
Ina Niiniketo ja Roni Kerttula toteuttivat unelmansa: Canvas Canteen on pariskunnan oma ravintola Helsingissä
Kolumni
Laita ravintola-alan hyvät tarinat jakoon, Riikka Mantila haastaa
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Tulokas, opettaja
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Yrittäjä, innovaatio, vastuullisuus
PRO-palkinnot
PRO-finalistit esittelyssä: Baarimestari, hovimestari/sommelier, kahvilan työntekijä, ravintolan asiakaspalvelu
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-finalistit 2023!
Baaritekniikka
Rasvaa cocktailiin! Rasvapesu on tekniikka, joka baarimestarin kannattaa osata
Tapahtumatuotanto
Tutkassa Tuomaan markkinoiden tuottaja Marianne Saukkonen: ”Parasta on tuottaa kaupunkilaisille iloa”
Asiakaspalvelu
Presidenttejä vuosikymmenet palvelleet hovimestarit Erdal Bedretdin ja Olavi Virtamo jakavat tärkeimmät oppinsa
Tapahtumatekniikka
Kannattaako tapahtuma-ammattilaisen keskittyä yhteen asiaan vai pyrkiä moniosaajaksi?
Oma ura
Shokki-ilmoitus poiki uuden yrityksen – näin tamperelaisesta baarimikosta tuli makkarantekijä Nakki-Hannu
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Oscar Eduardo Vera de la Rosa runs a Mexican restaurant in Oulu
Vanhempainvapaa
Uudistunut vanhempainvapaa: mitä neljästä päivärahasta voit saada?
FBSK
Greta Grönholm: Ravintola-alan töissä vain taivas on rajana
Työhyvinvointi
Kolmen pienen lapsen isä Mikkomatti Aro kertoo, miten yhdistetään tapahtumapromoottorin työ ja perhe
Tapahtumatuotanto
Valosuunnittelija Matti Jykylä on kasvanut mestariksi unelmatyössään – tiimityötä, kokeilua ja röyhkeyttä
Vegaaninen
Pikaruoka voi olla hyvää ja terveellistä, sanoo ruokarekkaa Helsingissä pyörittävä Vladimir
Kilpailut
Kuvat: Jan Lindgren voittoon Moutai-cocktailkilpailussa
Kilpailut
Suomen tulikuumin kokki Jonathan Slotte roihuaa ilmiliekeissä – “Huikea vuosi”
Kilpailut
Nuorten kokkien SM-kisat järjestetään tammikuussa 2023
Esihenkilötyö
Irti paineista, esihenkilö! Ammenna Jaana Ketosen teeseistä
Kolumni
Tomi Lantto: Työhyvinvoinnin kolme peruspilaria
Koulutus
Voiko oliiviöljyllä paistaa? Kyllä voi, sanoo öljysommelier Laura Valvanne
Kilpailut
Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina
Ihmiset
Tapahtumateknikko Jonna Huhti päätyi valopöydän taakse sattumalta: “Uskaltakaa heittäytyä”
Koulutus
Konditoria-alan huippukouluttaja Markku Vengasaho palkittiin
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelua rakastava Annika Kaukoranta neuvoo: Ole vilpitön
Kirjallisuus
Kirja: Työelämässä saa sen, minkä itselleen neuvottelee, ei sitä, minkä ansaitsee
Viini
Viinimaailman nouseva suomalaistähti elää ja hengittää intohimoaan – tällainen on Suomen paras sommelier Antero Niemiaho
Työhyvinvointi
Pete Parkkonen selvisi kamalasta keväästä – laskuvarjohyppy tarjosi oivalluksen, joka auttaa kiireessä
Baarimestarit
Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun – kuvat parhaista cocktaileista
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Angola-born Teresa Kuango talks culture, customer service and… the strangest Finnish food
Tapahtuma-ala
Isojenkin tapahtumien vetäjinä näkee nyt kaikenlaista viheltäjää – ala kaipaa kipeästi sääntelyä ja koulutusta
Työelämä
Työaikaa vai vapaa-aikaa, missä menee raja? Työoikeuden asiantuntijat kertovat
Koulutus
Mara-alan koulutukseen kaivataan pelillisyyttä, mutta tekemistä riittää
FBSK
Suomen baarimestarien Greta Grönholm: Vaikka töissä on mukavaa, palkkaakin pitää saada
Kolumni
Mari Hatakka: Oletko valmis avoimeen suhteeseen? On ok tapailla muitakin työnantajia ja -tekijöitä
Suomen Keittiömestarit
Suomen Keittiömestarit: Jännittävä syksy edessä
Urapolku
Miten liikut urallasi? Elina Lempiäinen vaihtoi työpaikkaa 10 vuoden jälkeen, ja kertoo nyt vinkkinsä
Työelämä
Pienennätkö itseäsi töissä? Jenni Janakan 8 tehokasta oivallusta, joilla uskallat olla oma itsesi
Somekoulu
Somekoulu: Avec tarjoaa ilmaisen somevalmennuksen ravintoloiden ja tapahtumien ammattilaisille
Tuotekehitys
Kolme viisautta tuotekehityksestä – keittiömestarien yhdistys järjesti koulutuksen
Työelämä
Suunnitelmissa etätyö ulkomailla? Ota nämä asiat huomioon
Baaritekniikka
Baarimestari, uuta tiesi asiakkaan sydämeen – infusoi näin
Kilpailut
Ravintola-alan osaajille uusi kilpailu – finaali Levillä syyskuussa
Työhyvinvointi
Yritysvalmentaja Petteri Kilpinen: Työpäivä ei voi olla maraton, jonka jälkeen odotat uupuneena seuraavaa
Ihmiset
Sofia Helsingin Joni Hinkkanen: Etätyössä olen voinut seurata poikamme kasvamista
In English
Hello, Suomi! Working in Finland: Malaysia-born chef Boo Niinivaara talks surprises, challenges, people
Työhyvinvointi
Ravintolatyössä on fysiikka koetuksella – vahvista itseäsi arjessa näillä kolmella liikkeellä
Työhyvinvointi
Linnanmäen Niina Häkkisen resepti kesätyöläisen kohteluun: Valmenna, osallista ja anna palautetta
Urapolku
Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta
Tarjoilu
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: “Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Tapahtumatuotanto
Maailman ensimmäinen event success manager löytyy Suomesta – Chryssa Skodran titteli on räätälöity tapahtuma-alan tarpeisiin
Työelämä
Työ ei lopu tekemällä, ja multitaskaus heikentää työtehoa – psykoterapeutin 8 vinkkiä työpaikalle
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Palkkaus
Iina Kuustosen simppeli kikka: mieskollega neuvottelee palkan ensin
Työhyvinvointi
Iina Kuustonen kertoo halusta kehittyä, rajojensa tunnistamisesta ja negatiivisen energian hyödyntämisestä
Kilpailut
Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisaavat Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla
Johtaminen
Kun saat kokemattoman nuoren töihin ravintolaan, noudata opon kolmea pointtia
Pääkirjoitus
Pääkirjoitus: Helmi sen sanoi, ja hän on nyt lehden kannessa: auta toteuttamaan unelma ravintolatyöstä
Koulutus
Helmi Niemelä, 20, rakentaa ravintolauraa: “Jos on itse halukas oppimaan jatkuvasti uutta, on tällä alalla toimiminen unelmaa”
Työelämä
Näin teet tykin CV:n ja nappaat työn, jonka haluat
Työelämä
Haaskataanko teillä talenttia? Jaakko Sahimaa kertoo tarinan, joka on tosielämää monessa suomalaisessa työpaikassa
Työhyvinvointi
Ole työpaikan Usain Bolt! Katso yritysvalmentaja Petteri Kilpisen inspiroiva puheenvuoro
Työelämä
Aku Varamäki: 6 taitoa, joilla kukoistat tulevaisuuden työelämässä
Vaikuttaja
Kokki Ina Niiniketo on unelmatyössään – “Hiekkalaatikolla lempileikkini oli ravintola”
Keittiömestarit
Tv-kokkien uranuurtaja Julia Child oli kova luu – Avec jututti HBO Maxin uutuussarjan tähtiä ja tekijöitä
Baarimestarit
”Shotti kylkeen?” on väsynyttä – baarimestari Liisa Lindroos ei hae työssään pikavoittoja
Työhyvinvointi
Myös intohimotyöstä pitää palautua ja positiiviseksi koettua stressiä kannattaa säädellä, kirjoittaa Hanna Markuksela
Ajankohtaista
Tarjoamme tuoreen lehden ilmaiseksi! Lue Aromi 3/2022 digilehtenä
Rekrytointi
Kuinka löydät hyviä tyyppejä töihin? 7 ohjetta onnistuneeseen rekrytointiin
Työhyvinvointi
Ravintola-alan konkari Marjo Mäkelä uskoo huomiseen: “Ihmiset rakentavat tulevaisuuden”
Työhyvinvointi
Stressaamme kuin luolamiehet – kuormittunut ei aina itse ymmärrä tilaansa
FBSK
Edistä uraasi brändäämällä itsesi! Näin baarimestari Greta Grönholm sen tekee
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – “Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Kehittyminen
Näin kehität paineensietoasi! Parhaat vinkit kokeille ja muillekin
Asiakaspalvelu
Älä kavahda valkoisia pöytäliinoja! PRO-finalisti Inga Anttila kannustaa työharjoitteluun fiinimmissä ravintoloissa
Vaikuttaja
Cocktailmestari Moona Janhunen kertoo, mihin baarialalla kannattaa panostaa
Vaikuttaja
Mari Saarenpää maistelee viskiä päivittäin – rohkaisee muitakin naisia tislaajiksi: ”Kyllä me osaamme, jos haluamme”
Koulutus
Osaajille on pian taas tarvetta – tapahtuma-alan koulutustarjonta laajenee
Rekrytointi
Ravintola-alan työvoimapula ei ole ongelma Emmi Huuskoselle: Tiimi on rekrytoijan valtti
Verkostoituminen
Laura Suutari otti riskin ja se kannatti – baarimestarille verkostot ovat kullanarvoisia
Alkoholi
Vaikka työhön liittyy läheisesti alkoholia, voisiko itse olla juomatta? Eetu Topo kokeili
Urapolku
Uramuotoilun 4 vinkkiä: näin teet oman näköistäsi uraa
Kahvilat
Valkoinen puu -kahviloiden Kirsi ja Mark Heidt: jo 10 vuotta yrittäjäpariskuntana
Koulutus
Tero Laukkanen leimattiin tyhmäksi ja häiriköksi – nyt hän kertoo, miten nuorta työntekijää kannattaa kohdella
Kehittyminen
Markkinointimestari Teemu Tommila kertoo parhaat vinkit luovuuteen: katso lista
Työhyvinvointi
Kun suru seuraa töihin: murheen murtama ei ole sairas, mutta sairausloma otetaan syystä
FBSK
Baarialan ammattilainen, tiedätkö, mitä ovat FBSK ja IBA? Tunne yhdistyksesi
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Luetuimmat
Ravintolat
|
Mikä on Tampereen paras ravintola? Tässä äänestyksen top 50
Pizza
|
Helsingin Uutisten äänestys: Kaupungin parhaat pizzeriat ovat Senaatintorin Via Tribunali, Oulunkylän Capperi ja Jätkäsaaren Uuno
Yökerhot
|
Yli 30-vuotiaille suunnattu yökerho avautui keskustassa – Helsingin yöelämä on murroksessa: “Juomia tilataan etukäteen 300–500 eurolla”
Sisustus
|
Kuvat: Seiniä saa tussata – Tampereen uusi yökerho on hurja näky
Cocktailkoulu
|
Avecin ilmainen cocktailkoulu: opi suosituimmat drinkit tosi, tosi hyvin – ilmoittaudu nyt!
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Helsingin Uutisten äänestys: Kaupungin parhaat pizzeriat ovat Senaatintorin Via Tribunali, Oulunkylän Capperi ja Jätkäsaaren Uuno
Restonomiopiskelijoiden SM-kisan voitto Laurean ammattikorkeakouluun
Maa, jossa olutta pannaan kirkossakin – Belgiassa on Euroopan rikkain olutkulttuuri
Suomen paras baarimestari 2023 Jussi Alatalo aloitti ravintolahommat pizzeriasta
Sormen heristely ja päälle huutaminen – kehonkielen asiantuntija paljastaa, mistä ne kertovat vaalikeskustelussa
Rebekka Rantanen tietää nyt, että ampiaiset tykkäävät viinistä – yritystapahtumia järjestäessä oppii kaikenlaista
Tilaa uutiskirje
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Haluan ajankohtaista tietoa mainonnan mahdollisuuksista
Uusimmat
Olut
|
Maa, jossa olutta pannaan kirkossakin – Belgiassa on Euroopan rikkain olutkulttuuri
Pizza
|
Helsingin Uutisten äänestys: Kaupungin parhaat pizzeriat ovat Senaatintorin Via Tribunali, Oulunkylän Capperi ja Jätkäsaaren Uuno
Vaikuttaja
|
Suomen paras baarimestari 2023 Jussi Alatalo aloitti ravintolahommat pizzeriasta
Kilpailut
|
Restonomiopiskelijoiden SM-kisan voitto Laurean ammattikorkeakouluun
Esiintyminen
|
Sormen heristely ja päälle huutaminen – kehonkielen asiantuntija paljastaa, mistä ne kertovat vaalikeskustelussa