Koronarajoitukset

Kulttuuri- ja tapahtuma-alojen Viimeinen sulku -mielenosoitus täytti Senaatintorin

PÄIVITYS: Avec oli paikalla Viimeinen sulku -mielenilmauksessa. Lue juttu täältä: Katso kuvat Viimeinen sulku -mielen­ilmauksesta – ministeri Kurviselle buuattiin

***

Kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alojen yhteinen Viimeinen sulku – ovet auki! -niminen mielenilmaus järjestetään Senaatintorilla ja Valtioneuvoston linnan edustalla Helsingissä tänään torstaina 3.2. kello 12–14.

Alat vaativat, että käynnissä oleva toimintasulku on viimeinen ja tapahtuma-ala pääsee heti takaisin töihin ja yleisö tapahtumien ääreen.

Muita vaatimuksia ovat elinkeinonharjoittamisen oikeuksien palauttaminen, rajoituspolitiikan päätösten avoimuus, ennakoivuus sekä tietoperustaisuus, alojen yhdenvertainen kohtelu, alojen kuuntelu sekä riittävät koronatuet ja elvytysohjelma kulttuuri- ja tapahtuma-alalle pandemian jälkihoitoon. Lisäksi vaatimuksena on lainsäädännön uudistaminen tulevien epidemioiden varalta.

Kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alat työllistävät yhteensä yli 200 000 ihmistä.

”Alan toimijoiden ahdinko on syvä, eikä epätoivoa ja vaatimuksia ole ymmärretty. Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoilta on viety oikeus työntekoon ja elinkeinoon, kansalaisilta oikeus kulttuuriin ja kokoontumiseen. Rajoitustoimet ovat kajonneet perustuslaillisiin oikeuksiin. Siksi kokoonnumme vaatimaan, että meneillään oleva sulku on viimeinen ja että kulttuuritilat ja -tapahtumat avataan alojen kanssa yhteistyössä: heti”, tapahtuman järjestäjät kirjoittavat tiedotteessa.

Muusikko Paula Vesalan juontamassa tapahtumassa kuullaan puheita ja esityksiä eri alojen edustajilta. Lavalle nousevat muun muassa Helsingin yliopiston julkisoikeuden dosentti Pauli Rautiainen, muusikko–näyttelijä Reeta Vestman ja lauluyhtye Rajaton.

Rinnakkaistapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea päätapahtuman aikana sekä sen jälkeen.

Mielenilmauksen järjestää Mitta on täysi -työryhmä, ja se on jatkoa kesäkuussa Kansalaistorilla ja eduskuntatalon edessä järjestetylle Mitta on täysi -mielenilmaukselle.

PÄIVITYS 3.2.22 klo 9.58: Pääministeri Sanna Marin kertoi eilen keskiviikkona, että hallitus suosittaa aluehallintoviranomaisille kokoontumisrajoituksista luopumista 14.2. alkaen. Tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilutoimintaa voitaisiin tällöin jälleen järjestää kaikessa laajuudessaan.

Jutun aikamuotoja päivitetty 3.2.22 klo 9.58.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento