Evento
SUOSITTELEMME: "Liian erikoinen" ravintola Nokka alkaa vihdoin saada tunnustusta – Ari Ruoho pitää kiinni ideologiastaan
SUOSITTELEMME: Suomalaismuusikot ällistyivät Neuvosto-Virossa – erikoisen keikan näyttämö Linnahall rapistuu nykyään
SUOSITTELEMME: Ehdota PRO-palkinnon saajaa! Parhaat keittiö- ja ravintola-ammattilaiset palkitaan PRO-gaalassa Kaapelitehtaalla 18.1.2023
MAINOS

Mainos: Surf House – kokousta ja juhli Beach club -tunnelmissa Triplassa

Miltä kuulostavat juhlat kuuden tunnin mittaiseksi venytetyssä auringonlaskussa?

Helsingin Pasilassa on oikotie onneen: Triplan syvimmässä kohdassa avautuu valtava tila, jossa ensi alkuun päähuomion varastaa ”ikuinen aalto”. Surf House on kuitenkin paljon muutakin kuin surffarien lempipaikka, kertoo toimitusjohtaja Janne Miikkulainen.

”Rakensimme Triplan uumeniin surffarielämäntapaa henkivän beach club -kokonaisuuden. Olen rakentanut Thaimaahan pari vastaavaa kohdetta. Helsingissä meillä on paitsi hiekkaranta, keinoaallot ja rantaravintola, myös näköalasauna ja kokoustilat”, Miikkulainen kertoo.

Surf House hyödyntää edistyksellistä teknologiaa kaikessa: keinoaalto rakentuu ikään kuin trampoliinin päällä makaavan vesipatjan varaan. Kosteus edellyttää huipputason ilmastointia. Tunnelma syntyy seinän kokoisille näytöille heijastettavista rantamaisemista ja oikeasta valaistuksesta. Taustaäänenä voi olla vaikka meren kohinaa.

Miikkulainen muutti kuutisen vuotta sitten Suomeen asuttuaan 15 vuotta palmujen alla. Vaikka Suomi tuntui hyvältä, pimeys ja kylmyys tuntuivat tylsiltä.

”Kaipasin paitsi lämpöä, myös rentoa rantatunnelmaa. Tärkeintä Surf Housen fiiliksen kannalta on varmasti oikea lämpötila: + 27 astetta on juuri oikea lämpötila fiilistellä sortseissa ja varvastossuissa, ei liian viileä eikä liian kuuma,” Miikkulainen vinkkaa.

Rantatunnelmiin vievän äänen, kuvan ja lämpötilan lisäksi tärkeä elementti on valo. Valaistus elää tarpeen mukaan: kokoustajille kunnon valo, rentoutumiseen tilanteeseen sopiva tunnelmavalaistus.

Surf House Tripla.
Surffausta voi kokeilla itse tai katsella muiden suorituksia rantabaarista käsin.

Iso tapahtumatila, kabinetti ja beach club

Surf Housen konseptiin kuuluu viihtyminen. Miikkulainen kavahtaa urheiluhallimaista meininkiä ja liputtaa rantaelämään kuuluvan nautiskelun puolesta.

Haave rantaklubista vaati paljon kehittelyä: voisiko keinotekoisiin aaltoihin perustuvan konseptin ylipäätään tuoda kylmiin maihin? Surf House Helsingille oli onnenpotku, että Triplan alta löytyi metrovarausta varten louhittu pysäkki. Se on täydellinen arkitodellisuudesta irrottautumiseen: paljon kuutioita ja piilossa ulkoilmalta – ei ikkunoita, joista harmaus tunkee tilaan.

Aitous on johtolankana kaikessa: rannalla kasvaa oikeita palmuja ja sitä peittää tropiikin rantojen vitivalkoinen, äärimmäisen hieno hiekka.

”Ajattele miten ihana on astua lämpimälle hiekalle paljain jaloin! Valitsimme hiekan huolella, ja lämmitämme sen, jotta se tuntuu juuri oikealta”, Miikkulainen paljastaa.

Surf House on rakennettu palvelemaan jopa 550 hengen tapahtumatilana. Ison tilan lisäksi on tarjolla kabinetti tilanteisiin, joissa kaivataan yksityisyyttä max 30 hengen seurueelle.

Autenttisen beach club -tunnelman lisäksi haluttiin elementti, joka on tärkeä suomalaisille: sauna.

”Meillä on katon rajassa näköalasauna, josta voi seurata koko tilan tapahtumia.”

Miikkulainen tietää monta hyvän tapahtuman kaavaa. Surf Housessa voi yhdistää kokoukseen saunan, syömisen ja rantajuhlat. Surffaaminen on tietysti aina mahdollista, tai jos oma seurue ei siitä innostu, voi varata ammattilaisten surf-show’n.

Näköalasauna Surf House
Seitsemän metrin korkeudessa sijaitseva näköalasauna on yksi Surf Housen erikoisuuksista.

Kaikki tapahtumat toteutetaan korkealaatuisesti.

”Äänentoiston laatu jää usein tällaisissa kohteissa vähemmälle huomiolle, mutta meillä on huippuammattilaisen suunnittelema parasta mahdollista laatua oleva äänentoisto, jossa voidaan myös erotella ääntä; alakerrassa voi kuulua musiikki, ylhäällä puhe.”

Keikkapaikka Triplassa? Surf House on sitäkin

Surf House toimii myös keikkapaikkana, joten vain taivas on rajana tilaisuuden ohjelman suunnittelussa.

”Meillä onnistuvat artistikeikat, ja keikan voi järjestää ilman, että täytyy tuoda koko PA-laitteisto. Se on etu tapahtumajärjestäjälle”, Miikkulainen vinkkaa.

Beach clubin perusmoodissa paikassa soi aina musiikki. Kuvittele DJ soittamaan rantabaarissa! Kun meneillään on bisnesseminaari, puheohjelman taustalle riittää aaltojen liplatus ja kuva mereltä.

Screenien ja valojen yhteistyöllä syntyvistä tunnelmista suosituin on auringonlasku.

”Keltaisen, oranssin ja punaisen sävyillä luomme auringonlaskun tunnelman etelästä. Se on muunneltavissa, sen voi esimerkiksi hidastaa kuuden tunnin mittaiseksi.”

Tilan suurin etu on sen muuntautumiskyky. Vaikka kyseessä ei ole tyhjä tapahtumatila, muunneltavia elementtejä ja mahdollisuuksia on runsaasti. Avainsanoina ovat ainutlaatuisuus ja monimuotoisuus. Pandemia-aikana erityiseksi eduksi osoittautui iso ja korkea tila.

”Surffauslaitteiston takia ilmanvaihdon tehokkuus on kuin leikkaussalissa. Meillä on käynyt viimeisen 1,5 vuoden aikana kymmeniä tuhansia asiakkaita, mutta ei ole tullut ainuttakaan tartuntaa”, Miikkulainen kertoo.

Miikkulainen on nähnyt uudestaan ja uudestaan, miten kauas Pasilasta Surf Housessa voi päästä.

Rantabaarista löytyy perusjuotavien lisäksi näyttäviä erikoiscocktaileja.

”Ihmiset kokevat olevansa pienellä ulkomaanmatkalla. Kun vietät illan meillä, tuntuu että olet jossain ihan muualla kuin Pasilassa. Luomme vahvan fiiliksen, että olet jossain muualla ilman ripaustakaan teennäisyyttä. Tuntemus siitä, että olet biitsillä, on vahva. Surffaus on lisäelementti osana ikuista kesää! Lähtiessä hissi vie todellisuuteen”, Janne Miikkulainen toteaa.

Surf House Helsinki Tripla
Surf House Helsingissä voi rentoutua aitojen palmujen alla.
Vitivalkoinen lämmitetty hiekka Surf House
Vitivalkoinen lämmitetty hiekka luo autenttista rantatunnelmaa.
Näyttävä surffishow
Näyttävä surffishow on yksi suosituimpia ohjelmanumeroita yritystilaisuuksissa.

Julkaistu Eventossa 15.10.2021


Fun fact

 • Yleensä 20–30 prosenttia isojen juhlien vieraista kokeilee surffausta
 • Aikaisempaa kokemusta ei tarvita
 • Laji on koukuttava: opit nopeasti lisää
 • Surf Housen aktiivit käyvät aalloilla monta kertaa viikossa
 • Hiekka-alueilla voi pelata mölkkyä, jengaa ja muita rantapelejä

Surf House

 • 1 080 neliötä kahdessa kerroksessa
 • tehokas ilmanvaihtojärjestelmä
 • maksimiasiakasmäärä 550 hlöä
 • pöytäpaikka, noin 250–300 hlöä
 • äänieristetty kokoustila 30 hengelle
 • näköalasauna 12 hengelle

www.surfhousehelsinki.com

tapahtumat@surfhousehelsinki.com

Puhelin: 040 025 2949


 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento