Tapahtumatilat

Kuvat: Helsingin keskusta saa uuden elämys- ja tapahtumakeskuksen marraskuussa

Rakennuksen toista kerrosta hallitsee suurehko tapahtumatila, jossa voidaan järjestää suurimmillaan 300 hengen istuva illallinen tai 450 hengen cocktail-tilaisuus. Tila on jaettavissa kahteen osaan, jolloin toisella puolella tilaa voidaan järjestää ohjelmaa samalla kun esimerkiksi buffetlounasta tai illallista katetaan.

”Upein juttu tässä on se, että säävarauksella 200 henkeä vetävä kattoterassi on yhdistettävissä tilaan. Terassi on kesäisin auki myös kuluttaja-asiakkaille. Siihen paistaa aurinko koko päivän, ja se on varmaan yksi hienoimmista, mitä meillä Nohossa on”, Noho Partnersin ravintolaryhmän johtaja Pekka Tyynilä kertoo Avecille työmaavierailun yhteydessä.

Kulttuurikasarmi Events -tapahtumatila rakennuksen toisessa kerroksessa rakentamisvaiheessa. KUVA Kai Lintinen

Tyynilän mukaan Kulttuurikasarmi avaa ovet marraskuussa, mutta tarkkaa päivämäärää hän ei vielä lupaa. Hän kertoo kuitenkin, että joulukuulle on jo myyty tapahtumia.

Kattoterassi palvelee kesäisin noin 200 henkeä, ja on hyödynnettävissä myös tapahtumissa. KUVA Kai Lintinen

Tapahtumatilan yhteydessä on täysi keittiö, jossa ruoat valmistetaan alusta loppuun samassa kerroksessa. Tapahtumissa voidaan hyödyntää myös Kulttuurikasarmin kellarikerroksessa sijaitsevia elokuvasaleja, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen kuvan- ja äänentoiston.

”Tilaisuudessa voidaan presentaatiot pitää elokuvateatterin tekniikalla, minkä jälkeen muu tilaisuus ja ruokatarjoilut hoidetaan täällä yläkerrassa. Ainutlaatuinen ominaisuus, mitä ei hirveästi löydy muualta. Tavallisesti huipputeknikka tiloihin pitää tuoda muualta”, Tyynilä tietää.

Havainnekuva tapahtumatilasta KUVA Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä

Kulttuurikasarmin ruoka- ja juomatarjoilut koostuvat kolmesta eri ravintolasta, joihin lukeutuvat pohjakerroksen tislaamoravintola ja eurooppalaistyylinen kahvila sekä kahteen kerrokseen talon foruminpuoleiseen päähän sijoittuva musiikkibaari.

”Meidän tislaamo on aito tuotantolaitos. Siellä tislataan väkevää alkoholia, jota nautitaan samassa ravintolassa. Tällainen on ollut meillä pitkään ajatuksena. Siitä saa nyt monta hienoa tarinaa ja myytävän artikkelin ravintolaan.”

Pohjakerroksen Narinkkatorin puoleista sivua hallitsee iso lasipaviljonki, josta osa kuuluu tislaamoravintolaan ja osa eurooppalaiselle kahvilalle. Takatiloissa on täysin varusteltu keittiö molempien ravintoloiden tarpeisiin.

NoHo Partnersin Pekka Tyynilä esittelee tulevaa tislaamoravintolaa. KUVA Kai Lintinen

Tyynilän mukaan Kulttuurikasarmin isona juttuna on se, että ruokaa ja juomaa saa ostaa mukaan kellarikerroksen elokuvasaleihin, sillä salien tilat ovat myös anniskelualuetta.

”Toki Suomessa on jo joistain elokuvateattereista saanut ruokaa ja juomaa, mutta me pyritään menemään seuraavalle tasolle tuotteessa ja palvelussa.”

Rakennuksen kellarikerrokseen tulee Bio Rex Cinemasin kolme uutta elokuvasalia. Elokuvayhtiön toimitusjohtaja Aku Jaakkola kertoi, että kerran elämässä -projekti haluttiin tehdä kunnolla viimeistä piirtoa myöten.

”Haluttiin laittaa kaikki hyvä samaan pakettiin: tarjota mahdollisimman mukava istumakokemus, hyvä tarjoilu ja palvelukokemus sekä viimeisen päälle hiottu huipputekniikka, joka yleensä yhdistetään vain suuriin, satojen paikkojen elokuvasaleihin.”

Kulttuurikasarmin kolmesta elokuvasalista suurin on vielä alkutekijöissään. KUVA Kai Lintinen

Kulttuurikasarmin isoimmassa salissa on 120 asiakaspaikkaa ja kahdessa muussa 65 paikkaa. Jokaisella istumapaikalla on ruokailua varten oma pöytä, jonka suunnittelussa on kiinnitetty huomiota siihen, miten syönti hämärässä onnistuu mahdollisimman vaivattomasti.

Kellarikerroksen elokuvasaleihin vie näyttävä Gilda-porras, jonka esikuva on löytyy 1940-luvun Gilda-elokuvasta, jota tähditti sen ajan supertähti Rita Hayworth. KUVA Kai Lintinen

Koko hankkeen alullepanija, Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen kertoo hankkeen taustalla olleen harmitus siitä, että keskeisella sijainnilla oleva kiinteistö on jo pitkään ollut liki tyhjillään. Kulttuurikasarmin kiinteistön omistaa Amos Rexistäkin tuttu Konstsamfundet, joka hankki kiinteistön omistukseensa kaupungilta hanketta varten.

”Kaikki lähti oikeastaan siitä, että kuljin monesti talon ohi mennessäni Tennispalatsiin tai Bio Rexiin. Vähitellen tuli mieleen, että sille voisi tehdä jotain”, Tolppanen valotti hankkeen käynnistänyttä ajatusta, joka huipentuu marraskuun avajaisiin.

Kulttuurikasarmi havainnekuvassa. KUVA Arkkitehtitoimisto SARC Oy.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento