Tapahtumatuotanto

Keikkajärjestäjä RH Entertainment hakeutui konkurssiin – mitä käy tuotannoille?

Hakemus konkurssiin asettamiseksi jätettiin eilen 10. marraskuuta. Yhtiön saneerausmenettely alkoi käräjäoikeudessa 20.10.2022. Yrityssaneeraukseen yhtiön ajoi kesän 2022 festivaalien alhainen kannattavuus ja tästä muodostunut liikevaihto.

”Yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita emme osanneet ennakoida. Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan. Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia”, kertoo toimitusjohtaja Riki Huhtala.

Yhtiöstä kerrotaan, että konkurssiin hakeutumisella ei tule olemaan vaikutusta RH Entertainment Oy:n osaomistamien yhtiöiden toimintaan, vaan niiden toiminta jatkuu ennallaan. Yhtiöllä tai sen osakkailla on omistuksia useissa eri tapahtumateollisuuteen liittyvissä yrityksissä. Yksi tällainen yritys on Tampereella majaa pitävä ja muun muassa YO-talon tapahtumia operoiva Nem Agency, jossa RH Entertainmentin konkurssista ei olla kovin huolissaan.

”Nem Agencyn toiminta ja esimerkiksi Yo-talon keikat jatkuvat normaalisti. Konkurssilla ei siis ole vaikutusta meidän toimintaan”, kertoo toimitusjohtaja Rowan Rafferty.

Kalenterissa sata konserttia ja festareita

RH Entertainmentin verkkosivujen mukaan yhtiöllä on myynnissä ympäri Suomen yli 100 kotimaisten ja ulkomaisten artistien keikkaa, joista yksin Raskasta Joulua -kiertueeseen kuuluu 22 konserttia. Lippuja myydään myös Blind Channel -yhtyeen jäähallikeikalle Helsinkiin. Blind Channelin laulaja ja kitaristi Joel Hokka kommentoi asiaa Instagram-tilillään.

”Mitään ei ole vielä peruttu. Me infoamme teitä pian. Pitäkää lippunne.”

Näiden lisäksi RH Entertainmentin tuotannossa on vähintään 9 festivaalia kesälle 2023. Yhtiöstä tiedotetaan, että konkurssiin asettamista on pyydetty kiireellisenä, jotta konkurssipesään saadaan pikaisesti nimettyä pesänhoitaja, joka voi sopia tulevien tapahtumien järjestämisestä tai peruuttamisesta sekä muusta toiminnan jatkamisesta. Osana konkurssia selvitetään nopealla aikataulla mahdollisuutta tapahtumien pitämiseen, myymiseen ja siirtämiseen siten, että niin asiakkaille kuin yhteistyökumppaneille aiheutuva vahinko jäisi konkurssista huolimatta mahdollisimman pieneksi.

Kaikista tapahtumista ja niiden mahdollisista peruuntumisista tiedotetaan erikseen sekä some-kanavissa kuin yhtiön kotisivuilla.

LUE MYÖS: Kommentti: Kun yksi vetää vihkoon, muutkin kärsivät – tapahtuma-alalla kuohuu syystäkin


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento