Tapahtumaruokailu

Rest in peace, nakkimuki! HJK astuu Michelin-kokki Kim Mikkolan aikakauteen

Helsingin Jalkapalloklubi teki tammikuun lopussa suuren julkistuksen: Bolt Arenan eli Töölön jalkapallostadionin ravintolapalvelut siirtyvät Kim Mikkolan komentoon. Michelin-tähdellä palkitun Inari-ravintolan kokki ja ravintoloitsija Mikkola aikoo uudistaa stadionruokailun täysin.

Tavoitteena on tehdä HJK:n kotistadionista kokonaisvaltaisen elämyksen keskus ja töölöläisten olohuone. Työparina Mikkolalla on HJK:n ravintola- ja hospitality-palveluiden uudistushankkeen vetäjä Mehdi Younes.

”Töölöläisistä täytyy pitää huolta ja Töölö tarvitsee vähän ravistelua. Siksi me haluamme tuoda sinne jotain uutta. Voisi ajatella, että peliin tulo on jatkossa kuin häihin tulisi. Sinne tullaan jo valmiiksi onnellisina ja hyvällä fiiliksellä ja saadaan sitten kokonainen elämys.”

Yksi Kim Mikkolan luomuksista on ruokarekasta startannut kahden ravintolan Kot-kanakonsepti. KUVA Kot

Siitä, missä aita on korkein

Urheilu ja Michelin-tason ruoka ovat luonteva yhdistelmä Kim Mikkolalle, jolle urheilu on ollut tärkeää lapsesta asti. Hän haluaa kehittää ravintolabisnestä ja tehdä uusia asioita ajatuksen kanssa.

”Monesti mennään siitä aidan matalimmasta kohdasta eikä ymmärretä kokonaisuutta. Tällaisessa paikassa on vaikka mitä mahdollisuuksia. Palveluvalikoiman uudistamisessa kantavina teemoina tulevat olemaan saavutettavuus ja ajankohtaisuus. Tahdomme tuoda eri asiakasryhmille kiinnostavia ja herkullisia kokemuksia muiden elämysten rikastukseksi. Tarpeet jalkapallo-ottelun tai konsertin yhteydessä ovat hyvin erilaisia, ja tahdommekin tarjota vieraillemme aina positiivisia yllätyksiä”, Mikkola lupaa.

Uudistus tulee näkymään stadionilla joka puolella: otteluissa, muissa tapahtumissa sekä niiden ulkopuolella, kertoo Mehdi Younes.

”Palveluvalikoiman uudistamisessa kantavina teemoina tulevat olemaan saavutettavuus ja ajankohtaisuus.”

”Urheilukadun kivijalkaravintola menee kokonaan uusiksi. Se tulee palvelemaan helsinkiläisiä päivittäin, aamusta iltaan. Stadionin edustalle on luvassa muun muassa koko kesän avoinna oleva terassialue. Jatkossa tänne on luonnollista tulla jo hyvissä ajoin ennen peliä, ja palvelut ovat käytettävissä myös pelin jälkeen. Joten etkot, juhla eli itse peli ja jatkot tapahtuvat kaikki samassa paikassa”, Younes myhäilee.

Kim Mikkolan mukaan ruokalista tulee palvelemaan kaikkia lasten urheilun sidosryhmistä tavalliseen kaduntallaajaan. KUVA Mehdi Younes

Mutta entäs nakkimuki?

Mikkolan mukaan tuotevalikoima laajenee ja laatu paranee sekä ruoka- että juomapuolella läpi stadionin. Ruokalistat kootaan aivan eri tavoin kuin ennen ja eri ajatuksella. Suunnittelu on jo pitkällä ja tarkoitus on saada muutokset käytäntöön jo jalkapallokauden alkumetreille. HJK:n liigakausi käynnistyy kotiottelulla Honkaa vastaan lauantaina 2. huhtikuuta.

Suunnitelmista herää yksi kysymys. Miten käy legendaariselle nakkimukille uudistusten kourissa? Pahvimukissa tarjoillut nakit ovat tuttu tarjoomus suomalaisilla urheiluareenoilla.

”Ei nähdä nakkimukia. Niin kauan kun minä tätä hommaa pyöritän niin sitä ei tule. Rest in peace”, julistaa Mikkola.

Yllä: Viiden euron Suomi-erikoisuus nakkimuki huvitti KuPSin ja Union Berlinin väliseen otteluun Olympiastadionille saapuneita saksalaisfaneja viime kesänä. Jos upotus ei toimi, katso kuva Twitteristä.

Yllä: Katso Kim Mikkolan ja Gordon Ramsayn kohtaaminen YouTube-videolla.


Kim Mikkola on työskennellyt Helsingissä aiemmin niin ikään Michelin-palkituissa Carmassa ja Olossa. Kööpenhaminassa hän kokkasi viisi vuotta useasti maailman parhaaksi valitussa ravintola Nomassa. Tv-tuotannoissa hän on esiintynyt esimerkiksi Gordon Ramsayn ja Anthony Bourdainin rinnalla.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi