Tapahtumatuotanto

Uusi kansainvälinen design-tapahtuma Helsinkiin elokuussa

Helsingissä järjestetään elokuussa ammattilaisille suunnattu nykymuotoilun Design Helsinki -tapahtuma. Siitä on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma kansainvälisessä designkalenterissa.

Design Helsingin tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Kasarmitorille rakentuva kansainvälinen paviljonki, ajankohtainen Talks-ohjelma Designmuseossa sekä showroomit, jotka on suunnattu esimerkiksi arkkitehdeille, suunnittelijoille ja jälleenmyyjille.

Design Helsinkiä varten rakennetaan sarja installaatioita. Ajankohtaisia aiheita käsittelevä Talks-ohjelma toteutetaan yhteistyössä Designmuseon kanssa. Livetapahtuma Design in Conversation lupaa syvällistä vuoropuhelua vakiintuneiden ja uusien suunnittelukykyjen sekä alan toimijoiden kesken.

Designmuseo on yhteistyössä tapahtuman kanssa kuratoinut auditorioonsa ohjelman, johon kuuluu yleisölle ilmaisia tilaisuuksia.

”Olemme iloisia voidessamme toivottaa tervetulleeksi uuden kansainvälisen designtapahtuman Helsinkiin. Designmuseossa järjestettävä kaksipäiväinen keskusteluohjelma käsittelee ajankohtaisia aiheita ja kysymyksiä sekä esittelee yleisölle kotimaisia ja kansainvälisiä ammattilaisia. Meillä on myös ilo tarjota tapahtuman yleisölle suosittu päänäyttelymme ‘Kaiken kansan muotoilua’ ja esitellä Milanossa toimivan muotoilustudion Formafantasman gallerianäyttely. On jännittävää aloittaa syyskausi Design Helsingin kanssa“, Designmuseon markkinointi-ja yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen sanoo.

Design Helsinki -festivaalin järjestää Media 10. Festivaalin yhteistyökumppaneita ovat Habitare-messut ja Alvar Aalto Säätiö.

“Näemme yhteistyön Design Helsinki -tapahtuman kanssa kiinnostavana mahdollisuutena Habitarelle, jolla on vahva asema syksyn tapahtumissa. Messut ovat jo yli 50 vuoden ajan tuoneet esiin huonekalu-, design- ja sisustusalan yrityksiä, asiantuntijoita ja ilmiöitä. Yhteistyön kautta voimme vahvistaa kansainvälistä vetovoimaamme uudella tavalla”, Habitaren Business Manager Tanja Pasila toteaa.

Minimalistisesta ja funktionalistisesta pohjoismaisesta arkkitehtuuristaan tunnetussa Helsingissä on Pohjoismaiden suurin jugendrakennusten keskittymä, ja kaupunki on tärkeä kohde arkkitehtuurin harrastajalle. Suomalainen muotoilu tunnetaan esimerkiksi Aino ja Alvar Aallon ansiosta.

Design Helsinki järjestetään 24.–25.8.2022.

LUE MYÖS: Lahdessa järjestetään European Street Food Awards -kilpailutapahtuma syyskuussa

LUE MYÖS: Älä säästä väärissä paikoissa – tapahtumavelho Samuli Pasanen antaa arvokkaat vinkit ja toivoo kulttuurinmuutosta


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento