Evento
SUOSITTELEMME: Tuula Gustafsson halusi tehdä jotain suurta elämässään, ja muutti raunioituneen kylän suosituksi matkailukohteeksi – tältä Mathildedal näyttää nyt
SUOSITTELEMME: Tiesitkö, että Helsingin paraatipaikalla surisee mehiläistarha? Huippuravintolan katolla on kiehtova maailma
SUOSITTELEMME: Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Digitalisaatio

Hyvästit avaimille ja kulkulätkille – Nokia-areenalla kuljetaan äpin avulla

Käytännössä tämä automatisointi tarkoittaa sitä, että kävijät pääsevät sisään erilaisilla kulkuluvilla, joita hallinnoidaan puhelimen sovelluksella eli äpillä tai vaikka ohjelmaa tukevalla älykellolla.

Areenalla liikkuu viikkotasolla tuhansia ihmisiä eri tarkoituksissa. Urheilijat, artistit ja tapahtumien rakentajat kulkevat omista ovistaan, yrityskumppanit saapuvat aitioihin kokoustamaan, ja yleisö vaeltaa katsomoihin – ilman yhtäkään jaettua avainta tai henkilökunnan tarkastamaa lippua. Nokia-areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikön Jussi Maaniityn mukaan kyseessä on kulkemisen ratkaisumalli, jossa turvallisuus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä.

Jussi Maaniitty
Nokia-areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty.

”Avaimien ja kulkulupien jakaminen tuhansille eri aikoina areenalla pyöriville ihmisille olisi massiivinen työ. Nyt homma toimii niin, että esimerkiksi tapahtuman rakennuspuolen toimijoista on lista, he tunnistautuvat järjestelmään ja saavat siksi aikaa kulkuluvan kuin tarvitsevat”, Maaniitty kertoo.

Tapahtumiin saapuva yleisö on saanut totutella lipuntarkastusportteihin, joiden läpi kuljetaan katsomotiloihin. Portit on sijoitettu kaikille avoimeen aulatilaan niin, että kulku hotelliin, kasinolle ja ravintoloihin onnistuu ilman lippua. Maaniityn mukaan digitaalisesta kulunvalvonnasta on tullut positiivista palautetta. Ja kyseessä on myös turvallisuustekijä.

”Tässä säästetään henkilöstökuluissa ja minimoidaan tarve fyysisille avaimille ja kulkulätkille, jotka voisivat hukkua tai joutua vääriin käsiin. Ainahan uudessa kehitettävää riittää, mutta pääasiassa saatu palaute on ollut positiivista.”

LUE MYÖS: Oletko miettinyt, mihin MM-kotikisojen tuotot käytetään? Kassa kilisee ja suomilätkä porskuttaa

LUE MYÖS: Miltä tapahtumakentällä näyttää juuri nyt? Lue kuuden ammattilaisen näkemys


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi