Tapahtumatilat

17 000 hengen areenaa Helsinkiin suunnitteleva yhtiö palkkasi neuvonantajan – ”Turisteja palveleva viihdekeskus ja kansallinen juhlapaikka”

Helsingin Suvilahteen 17 000 hengen tapahtuma-areenaa suunnitteleva Suvilahden Areena Oy on palkannut neuvonantajakseen kansainvälisen tapahtumapaikkakonsultti CAA Iconin.

CAA Icon on neuvonut kolmella vuosikymmenellä julkisia ja yksityisiä kehittäjätahoja, viihde- ja urheilupaikkojen omistajia ja operaattoreita, Yhdysvaltojen ja Euroopan suurkaupunkeja ja ammattilaisurheilujoukkueita sekä Live Nationin, ASM Globalin ja Oak View Groupin kaltaisia tapahtumapaikkojen kehittäjiä.

”Suvilahti on ainutlaatuinen paikka rakentaa kansainvälisesti merkittävä suurareena Helsingin keskustaan. Areenaa suunnitellessamme huomioimme ensisijaisesti musiikkiin liittyvät vaatimukset”, kertoo tiedotteessa CAA Iconin Euroopan toimintojen johtaja Stephanie Bax.

”Hiilivoimalan korvaaminen hiilineutraalilla keskusta-areenalla, jonne saavutaan jalkaisin, pyörällä tai joukkoliikennevälinein, olisi Helsingin mainetta vahvistava konkreettinen ilmastoteko”, Bax lisää.

”Tämä hanke on poikkeuksellinen tilaisuus muuntaa voimala-alue kaupunkilaisia sekä suomalaisia ja ulkomaisia turisteja palvelevaksi viihdekeskukseksi ja kansalliseksi juhlapaikaksi”, kuvaa tiedotteessa puolestaan strategiajohtaja Dan Barrett.

Event Hub vetäisi 5000 katsojaa

Helsingin kaupungilta sanottiin lokakuussa Helsingin Uutisille, että tänä syksynä ensi kertaa julkisuuteen tuotu areenahanke ei ”missään tapauksessa” tule toteutumaan kohtaan, johon sitä on esitetty, ja tuskin muuallekaan Kalasatamaan.

Hanasaaren voimala-alueelle kaupunki kaavoittaa asuntoja, ja säilytettävän voimalarakennuksen tuleva käyttö ratkaistaan myöhemmin.

Suvilahteen on jo aiemmin esitetty selvästi pienempää viihdekeskus Event Hubia, jonka tapahtumasali vetäisi maksimissaan noin 5000 katsojaa.

Flow-festari ja useat muut festivaalitapahtumat puolestaan vetävät tapahtumakentälle kymmeniä tuhansia ihmisiä kesäisin.

Suvilahden Areena Oy on yksityisesti omistettu kehitysyhtiö, joka haki elokuussa kaupungilta kehittämisvarausta tapahtuma- ja monitoimiareenan toteutusedellytysten selvittämistä, kehittämistä ja toteutusta varten Suvilahteen.

”Olemme koonneet tiimiimme parhaan mahdollisen osaamisen ja laajennamme yhteistyöverkostoa edelleen”, toteaa tiedotteessa Suvilahden Areena Oy:n toimitusjohtaja Timo Nieminen.

LUE MYÖS: Helsingin uusi metallifestari erottuu artisteillaan: ”Tiedän, mitä diggarit haluavat”

LUE MYÖS: Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

LUE MYÖS: Punaisesta lihasta luopunut Flow Festival lähes puolitti ruoka-annostensa ilmastovaikutukset


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento