Michelin-ravintolat

Uusi kahden tähden ravintola – tässä Viron parhaat ravintolat Michelinin listaamana

Viron vuoden 2023 Michelin-opas julkaistiin torstaina. Sen suosituslistalla on yhteensä 34 ravintolaa. Löydät Viron parhaat ravintolat Michelin-oppaan listaamana tästä jutusta.

Viron Michelin-opas julkaistiin nyt toista kertaa.

Tallinnan Noblessnerissa sijaitseva keittiömestari Matthias Dietherin 180° -ravintola nosti tähtiluokituksensa yhdestä kahteen. Michelin-tarkastajiin erityisen vaikutuksen teki Dietherin tiimin taito, mutta myös se, kuinka eri elementit toimivat erinomaisesti yhdessä.

Avec vieraili Matthias Dietherin 180°-ravintolassa keväällä 2022. Voit lukea jutun tästä linkistä.

Keittiömestari Tõnis Siigurin johtama NOA Chef’s Hall säilyttää yhden Michelin-tähden statuksensa.

Viron Michelin-ravintolat 2023

  • 180° by Matthias Diether, kaksi tähteä (uusi)
  • NOA Chef’s Hall, yksi tähti
  • Fellin, Bib Gourmand
  • Härg, Bib Gourmand
  • Lore Bistroo, Bib Gourmand
  • Mantel ja Korsten, Bib Gourmand
  • NOA, Bib Gourmand
  • Tuljak, Bib Gourmand (uusi) 

Jutun lopussa selitykset Michelinin termistöstä.

Muut Michelin-ravintolasuositukset

  • 38
  • Alexander (uusi)
  • Art Priori (uusi)
  • Barbarea (uusi)
  • Cru
  • Fii
  • Fotografiska (Michelin Green Star)
  • Gianni
  • Hõlm
  • Horisont
  • Joyce
  • Lahepere Villa
  • Lee
  • Mere 38
  • Mon Repos
  • Moon
  • Paju Villa
  • Pull
  • Puri
  • R14
  • Rado
  • Rado (uusi)
  • SMAK
  • Soo (uusi, Michelin Green Star)
  • Tchaikovsky
  • Wicca

Teksti jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Yllä: Avec piipahti Tallinnan Barbareassa. Jos tekstiin upotetut kuvat eivät näy, voit katsoa ne Instagramista. Liiku kuvien välillä painamalla pientä väkästä kuvan reunassa.

Kuusi Bib Gourmandia

Tallinnan Tuljakista tulee Viron kuudes Michelin Bib Gourmand -merkinnän saanut ravintola.

Viron viisi aiempaa Bib Gourmand -ravintolaa säilyttävät statuksensa tämän vuoden Michelin-oppaassa. Ne ovat Viljandin kahvila-bistro Fellin sekä Tallinnan nelikko: brasserie Härg, moderni satamabistro Lore Bistroo, Välimerestä inspiraationsa saava Mantel ja Korsten ja kausiluonteisiin, moderneihin makuihin luottava NOA.

Viron Michelin-suosituksiin on lisätty neljä uutta ravintolaa: Haapsalusta Rado, joka on moderni ja suloinen bistro, ranskalaisiin klassikoihin luottava Tallinnan Art Priori, Muhun saarella sijaitseva Pädasten kartanon Alexander sekä Tallinnan uudeksi trendialueeksi hamuavan Põhjalan vanhan saapastehtaan Barbarea, joka toimii päivisin leipomona ja iltaisin bistrona.

Michelin myönsi tänä vuonna Viroon ensi kertaa Nuori kokki -palkinnon. Tarkastajien valinta on keittiömestari Daanius Aas, joka työskentelee viiden pöydän Soo-ravintolansa keittiössä yksin. Luonnonsuojelualueella Maidlassa sijaitseva Soo käyttää paikallisia raaka-aineita ja kaikkea toimintaa ohjaa ekologinen ajattelumalli. Soo-ravintolan sitoumus kestävyyteen tunnustetaan myös Michelin Green Star -tähdellä, mikä nostaa vihreiden tähtien kokonaismäärän Virossa kahteen.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Keittiömestari Matthias Dietherin 180°-ravintola sai kaksi Michelin-tähteä. KUVA Visit Estonia


Michelin-opas lyhyesti

Viron parhaat ravintolat arvioi ryhmä riippumattomia Michelin-tarkastajia. He ovat anonyymejä ja maksavat ravintolalaskunsa itse. Tarkastajien ravintola-arviot perustuvat raaka-aineiden laatuun, ruoanvalmistuksen taidokkuuteen, makujen harmoniaan, keittiömestarin omaperäisyyteen ja erinomaisen kulinaarisen laadun varmuuteen ja tasaisuuteen niin ruokalistalla kuin testivierailuiden välilläkin.

Michelin-opas (The Michelin Guide) on käytössä lähes neljässäkymmenessä maassa neljällä mantereella. Opas suosittelee yli viittätoistatuhatta arvostettua ravintolaa, joista noin viidenneksellä on Michelin-tähtiä.

Parhaat ravintolat julkistetaan vuosittain. Oppaan suurin tunnustus ovat tähdet, joita voi saada enintään kolme. Jos ravintolalle ei anneta tähtiä mutta se on silti hyvällä tasolla, se saa jommankumman ravintolaoppaan kahdesta muusta tunnustuksesta. Tunnustus perustuu vuosittaisiin puolueettomiin arviointeihin, jotka voivat lisätä tai vähentää ravintoloiden tunnustusta tai poistaa sen kokonaan.

Pohjoismaisten ravintoloiden tähdet julkistetaan kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa. Avec on paikalla Turussa.

Mitä Michelin-tähdet tarkoittavat?

Kolme Michelin-tähteä

Poikkeuksellinen keittiö, erityisen matkan arvoinen. Vain 0,9 % Michelin-oppaan esittelemästä maailmanlaajuisesta ravintolavalikoimasta on kolmen tähden arvoisia.

Kaksi Michelin-tähteä

Erinomainen ruoanlaitto, kiertomatkan arvoinen. 3,2 % oppaan valikoimasta maailmanlaajuisesti.

Yksi Michelin-tähti

Korkealaatuinen ruoanlaitto, pysähtymisen arvoinen. 17,4 % oppaan esittelemästä maailmanlaajuisesta ravintolavalikoimasta.

Bib Gourmand

Hyvä ravintola, herkullista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Vihreä tähti

Ravintolat, jotka ovat sitoutuneimpia kestävämpään gastronomiaan.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi