Aromi
SUOSITTELEMME: Pete Parkkonen selvisi kamalasta keväästä – laskuvarjohyppy tarjosi oivalluksen, joka auttaa kiireessä
SUOSITTELEMME: Taso 6: Buustaa somenäkyvyyttä – ota haltuun Instagram-tarinat
SUOSITTELEMME: Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Ravintolat

Rediä myllerretään kunnolla: tällainen on uusi 2800 neliön ravintolamaailma, johon etsitään nyt yrittäjiä

Food Port -ravintolamaailma rakennetaan Redin itäpäätyyn. Kuvassa oikealla Kalasataman metroasema. Tornitalot ovat alueen maamerkki. Neljäs rakentuu parhaillaan, ja kaikkiaan torneja on suunnitteilla kahdeksan. KUVA Jaakko Sandqvist

Helsinkiläinen kauppakeskus Redi uudistuu ronskisti. Syksyllä 2023 avattavaan Food Port -ravintolamaailmaan etsitään nyt yrittäjiä. Food Port on oma katutason kokonaisuutensa, joka toimii kauppakeskuksen aukioloajoista riippumatta. Kokonaisalue on 2800 neliömetriä, ja ravintolapinta-alaa jää 1800 neliötä, kun keittiötilat jätetään pois laskuista.

Redin visiossa Food Port pitäisi sisällään monenlaisia ravintoloita. Design- ja arkkitehtitoimisto Kohinan kanssa tehdyssä suunnitelmassa Redi on hahmotellut konsepteja aina väri- ja pintavalintoja myöten. Ne ovat räätälöitävissä.

Redin ja Kohinan laatimassa suunnitelmassa ravintoloita on luonnosteltu leipomo-kahvilasta vegaani- ja hävikkiruokapaikkaan ja kalaravintolasta lastenmaailmaan. Pienimmillään ravintola voi olla 25 neliön street food -koju ja suurimmillaan 300 neliön ravintola. Liiketiloja on noin 20 ravintolalle.

Kohina-arkkitehtitoimiston perustaja Susanna Kallio esitteli Food Portin ravintolakonsepteja. Kuvasta saa käsityksen pohjaratkaisusta. Kerrosta alempana juokseviin huoltokäytäviin on käynti tavarahisseiltä. KUVA Jaakko Sandqvist
Food Portin terassialueen on määrä aueta kuvassa näkyvän Haavi-olutravintolan terassin taakse. KUVA Jaakko Sandqvist
Food Port -ravintolamaailma tullaan raivaamaan näille paikkeille. KUVA Jaakko Sandqvist
Nyt tiloissa on esillä taidetta. KUVA Jaakko Sandqvist

Kasvava alue

Kalasataman alue kehittyy voimakkaasti. Alueelle rakennetaan raitioyhteyksiä sekä Pasilaan että uusia Kruunusiltoja pitkin Laajasaloon ja keskustaan. Helsingin kaupunginkanslian projektijohtaja Hannu Asikaisen keskiviikkona Redissä esittämien lukujen mukaan Kalasatamassa odotetaan olevan asukkaita vuonna 2025 noin 13 000, vuonna 2030 noin 23 000 ja vuonna 2040 noin 30 000. Tällä hetkellä asukkaita on kymmenisen tuhatta ja työpaikkoja noin 6500. Vuonna 2030 työpaikkoja on määrä olla noin 11 000.

Asuntorakentaminen on käynnissä Nihdissä, Sompasaaressa, Redissä, Verkkosaaren pohjoisosassa ja Työpajanpihan alueella. Lähivuosina käynnistyy noin tuhannen asunnon rakentaminen joka vuosi.

Muita alueen suuria lähiaikojen projekteja ovat Suvilahden tapahtuma-alueen remontti, Kulosaaren sillan uusiminen ja Sörnäistentunnelin rakentaminen.

LUE MYÖS: Helsingin uusi asuinalue Sompasaari täyttyy ravintoloista – ”Olemme vähän tällainen piilossa oleva helmi”

LUE MYÖS: Tuskan uusi oivallus räjäytti kauppakeskus Redin kävijäluvut – rannekkeita ei vaihdettu festariporteilla enää ollenkaan

LUE MYÖS: Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

Redi on muuttunut viisivuotisen historiansa aikana hurjasti, ja pomokin on mennyt vaihtoon kahdesti. Nykyinen kauppakeskusjohtaja Tanja Linsiö haluaa Rediin yhteisöllisyyttä, elämyksellisyyttä, monipuolisuutta ja muuntautumiskykyä. KUVA Jaakko Sandqvist
Ravintoloita on määrä jäädä Redin muihinkin osiin, eikä kaikkia keskitetä Food Portiin. Kuvassa kauppakeskuksen nykyistä ravintolatarjontaa. KUVA Jaakko Sandqvist


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi