Koronarajoitukset

Ravintola-ammattilainen rajoituksista: ”Tykitetään täysillä sitten kun siihen on mahdollisuus”

Hallitus on jatkanut ravintolarajoituksia koronaepidemian vuoksi. Päätös on aiheuttanut syvää turhautumista monissa ravintola-alan toimijoissa. Yhtenä osoituksena tästä on sosiaalisessa mediassa leviävä kampanja, jossa ravintoloita kutsutaan avaamaan ovensa rajoituksista välittämättä. 

Pitkän linjan ravintola-ammattilainen Paul Hickman julkaisi Facebookissa torstaina kirjoituksen, jonka otsikkona oli This too shall pass, eli vapaasti suomennettuna Myös tämä menee ohi

Yllä: Jos upotus ei toimi, lue Paul Hickmanin julkaisu Facebookista.

”Negatiivinen möyhääminen ruokkii itseään”

Tiistaista lähtien ruokaravintolat saavat olla auki iltayhdeksään. Anniskeluun painottuvien ravintoloiden on suljettava ovensa kuudelta. Täyttä asiakasmäärää ei saa ottaa sisään.

Muun muassa Groteskissa, Rosterissa ja Sicapellessä työskennellyt konkari Paul Hickman ei ole tyytyväinen ravintolarajoituksiin. 

”Olen päättäjien kanssa eri mieltä – nämä koronatoimet ovat liikaa. He antoivat meille näillä uusilla rajoituksilla muutaman tunnin lisähapen, eikä se riitä”, Hickman kertoo Avecille.

Facebook-julkaisullaan Hickman halusi ottaa kantaa kuohuntaan, joka ravintolarajoitusten jatkumisesta on seurannut. Hickman sanoo ymmärtävänsä hyvin, että somessa puretaan rajoituksiin liittyviä kielteisiä tunteita. 

”Monissa Facebookin ryhmissä esimerkiksi Krista Kiurun haukkuminen on mennyt liian pitkälle. Negatiivinen möyhääminen ruokkii itseään – siitä syntyy vain lisää kielteisiä ajatuksia, mistä on alallemme vain haittaa.”  

Kannattaako rajoituksia rikkoa?

Paul Hickman on kokenut korona-ajan seuraukset omakohtaisesti moneen kertaan. 

”Minut lomautettiin ensin Viking Linelta, josta menin töihin ravintola Sicapelleen. Sitten tuli lockdown ja uusi lomauttaminen. Nyt tulevaisuus näyttää onneksi valoisammalta uuden projektin myötä.”

Hickmanin uusi työnantaja Primehotels avaa uuden Hotel Mestarin Helsingin Kamppiin maaliskuun aikana. Hän vastaa hotellin ruoka- ja juomatuotteesta, ja avaukseen kohdistuu paljon odotuksia, joita koronarajoitukset toistaiseksi varjostavat. 

Kansalaistottelemattomuutta Hickman ei ravintolarajoitusten suhteen kannata. Hän sanoo olevansa ehdottomasti rauhanomaisen mielenosoittamisen puolesta, mutta on huolestunut rajoitusten rikkomisen mahdollisista seurauksista. 

”Jos rikkoo rajoituksia, voi menettää toimilupansa – sitä riskiä ei kannata ottaa. Tässähän pitäisi tehdä kaikkensa, että pääsisi tykittämään täysillä heti kun siihen on mahdollisuus.”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi