Pizza

Italialaiskokki perusti roomalaistyylisen pizzerian vantaalaiseen lähiöön

Italiasta kotoisin oleva kokki Alberto Neri, 42, valmistaa taikinaa Vantaan Myyrmäessä sijaitsevassa pizzeriassa. Neri avasi Alby`s Artisan pizza -ravintolan lokakuussa.

”Minä valmistan roomalaistyylisiä pizzoja. Ne ovat rapeampia kuin napolilaistyyliset pizzat. Kaikki pizzat tehdään käsityönä”, Neri selvittää Vantaan Sanomille.

LUE MYÖS: Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan

Neri valmistui pizzakokiksi Roomassa vuonna 2014. Koulutuksen kautta avautui mahdollisuus hakeutua ulkomaille töihin.

”Minulle kerrottiin, että suomalaisessa ravintolassa olisi paikka avoinna. En tiennyt edes missä Suomi sijaitsee, mutta vastasin, että tietenkin lähden, hän muistelee.

Hän on työskennellyt vuosien varrella useammassa suomalaisessa ravintolassa, kuten Tampereella Tivoli-ravintolassa ja Helsingissä Fat Lizard -ravintolassa. Vantaakin on jo ennestään tuttu, sillä hän työskenteli viime kesänä Kahvitupa Laurentiuksessa.

”Oma yritys on ollut haaveena siitä asti, kun aloitin opinnot Italiassa”, hän sanoo.

Pizzakokki Alberto Nerin keittiöön näkee niin salista kuin ikkunasta. KUVA Marika Lumme

Neri muutti Vantaalle Kaivokselaan viime toukokuussa. Hän kertoo etsineensä sopivaa liiketilaa kotikulmilta.

”Kuulin, että tämä tila on vapaana ja kiinnostuin. Tila tuntui heti omalta.”

Nerille on tärkeää, että ravintolassa on avokeittiö.

”Haluan, että asiakkaat näkevät mitä keittiössä tapahtuu. Meillä ei ole salailtavaa”, hän korostaa.

Ruokalistalta löytyy myös antipastoja sekä muutama jälkiruoka, kuten itse valmistettu tiramisu.

Yrittäjä uskoo italialaiseen tyyliinsä ja raaka-aineisiinsa niin paljon, että haaveilee toisen ravintolan avaamisesta jo ensi vuonna.

Alberto Neri uskoo käsin tehtyjen roomalaistyylisten pizzojen vetävän asiakkaita. MARIKA LUMME

”Tampere kiinnostaa minua. Mutta ensin täytyy saada tämä ravintola pyörimään hyvin.”

Myyrmäessä Vuollemutkassa sijaitsevassa kiinteistössä sijaitseva pizzeria on Nerin mukaan hyvällä paikalla.

”Tästä kulkee paljon ihmisiä Myyrmäkeen ja Louhelaan. Vieressä on myös leikkipuisto, joka kiinnostaa lapsiperheitä.”

Noin 20-asiakaspaikkainen ravintola aikoo kesällä tarjoilla pizzoja myös terassille.

Lisäksi yrittäjän suunnitelmissa on toteuttaa juhannuksena mittava remontti ravintolaan.

Alberto Neri

Alberto Neri, 42, on italiasta kotoisin oleva pizzakokki.

Hän on työskennellyt myös Skotlannissa.

Neri asuu Vantaalla Kaivokselassa kahden lapsen kanssa.

Hän on osallistunut Pizzamestari-kilpailuun kaksi kertaa sijoittuen neljänneksi.

Nerin omassa suosikkipizzassa on täytteenä mozzarellaa, kesäkurpitsaa, anjovista, minttua ja sitruunaa.

LUE MYÖS: Henri Hytönen avasi Vantaalle korttelibistron, jossa tehdään ruokaa ilman paistinpannua ja rasvakeitintä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi