Ravintolaterassi

Helsingin uuteen Lyyra-kortteliin Hakaniemeen avataan loppukesästä kattoterassi

Lyyra-korttelin kattoterassilta avautuvat näkymät Tokoinlahdelle, Helsingin keskustaan ja merelle. HAVAINNEKUVA Ylva / ARCO Architecture Company

Bistro O Mat -ravintola terasseineen avautuu loppukesästä 2023. Uutuus avataan Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan rakentuvaan Lyyra-kortteliin, yhdeksänkerroksisen toimistotalon ylimpään kerrokseen.

Yrittäjäpariskunta Päivi ja Marko Palovaaran pyörittämä Bistro O mat toimii ennestään Espoon Tapiolassa ja Kirkkonummella. Lyyraan aukeavasta uudesta ravintolasta luvataan tunnelmaltaan rentoa. Ruuassa panostetaan raaka-aineisiin ja inspiraatiota haetaan ranskalaisesta keittiöstä.

”Jos kaikki etenee suunnitelmien mukaan, avajaisia on tarkoitus viettää elo-syyskuussa 2023. Yksityis- ja yritystilaisuuksia varten avaamme varauskalenterin kuitenkin jo juhannusviikolla. Terassille tulee tietenkin baari, ja suunnitelmissa on järjestää myös livemusiikki-iltoja”, Päivi Palovaara kertoo.

Lyyran Bisto O mat tulee olemaan avoinna maanantaista lauantaihin lounaasta iltamyöhään. Asiakaspaikkoja ravintolan sisätiloihin tulee noin 150.

Koko Lyyra-kortteli valmistuu vuoden 2024 alkupuolella. Ensimmäinen osa valmistui helmikuussa. Uuden toimistotalon katutasoon avautui alkukesästä smash-hampurilaisiin ja cocktaileihin erikoistunut bistro The Cave. Ville Haapasalon georgialaista katuruokaa tarjoileva ravintola Adzika aukeaa 24. elokuuta.

Toiseen rakennukseen valmistuu vuokra-asuntoja ja hotelli. Lisäksi tiloihin avaavat muun muassa nuudeliravintola Fat Ramen ja uusia ravintolakonsepteja yhteen kokoava Urban Gourmet food court.

Lyyra-korttelin rakennuttaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva.

”Kaikille avoin kattoterassi ja ravintola täydentävät hienosti Hakaniemen palvelutarjontaa. Alue on hyvässä nosteessa: kauppahalli on saatu jälleen auki pitkän remontin jälkeen, ja Hakaniemen ja Kallion teatterit ja kulttuuri houkuttelevat ihmisiä”, iloitsee Ylvan vuokrauspäällikkö Maija Ryynänen.

Juttua muutettu 29.5.23 klo 14.54: Ravintola Adzika ei ole vielä auki, vaan avautuu 24. elokuuta.

LUE MYÖS: Tällainen on Kirsikka! Kauppahalleja rakastava Ville Relander rakensi ravintolaansa 2,5 vuotta unelmapaikalleen Helsinkiin

LUE MYÖS: Jyrki Tsutsusen villi uutuusravintola tarjoaa kanansydäntä ja ruusua Hakaniemessä, jonka hän toivoo olevan “seuraava Kallio”

Lyyra-kortteli. Taustalla näkyy Kallion kirkko. HAVAINNEKUVA Ylva / ARCO Architecture Company


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi