Vastuullisuus 2024

 • Unicafe, Ylva

  Petra Lamminaho, Helsinki

  Unicafen vastuullisuustyön taustalla on koko yrityksen olemassaolon tarkoitus. Yritys on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteeseen, ja strategisena tavoitteena on saavuttaa operatiivinen hiilineutraalius vuoden 2025 loppuun mennessä. Vastuullisuus on organisaation koko toiminnan läpileikkaavaa. Siinä keskitytään hiilijalanjäljen pienentämiseen, vegaaniruoan suhteellisen osuuden lisäämiseen sekä inklusiivisuuden lisäämiseen.

  ”Kutsumme itseämme yritysaktivistiksi ja haluamme viedä koko ravintola-alaa vastuullisempaan suuntaan näyttämällä esimerkkiä. Omistajamme Helsingin yliopiston ylioppilaskunta odottaa meiltä tiedeperustaista vastuullisuustyötä. Kaikki luvut päästöistämme tai teoistamme ovat perusteltavissa tutkitulla tiedolla. Se erottaa meidän tekomme monesta.”

 • Atria 100 nuorta kokkia, Atria Suomi

  Sofia Lind ja Tommi Tuominen, Helsinki

  Atria 100 nuorta kokkia -koulutusohjelma syntyi 20 vuotta sitten halusta varmistaa, että ravintola-alalla riittää huipputekijöitä myös tulevaisuudessa. Se antaa nuorille ammattilaisille eväitä, joita ei kokkikoulusta saa. Tähän mennessä lähes 2 000 ammattilaista on käynyt läpi koulutusohjelman. Alan kärsiessä työvoimapulasta ja tekijöiden hakeutuessa alalta pois koulutusohjelma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

  ”Koulutusohjelman rehtorina kehitän ohjelmaa jatkuvasti vastaamaan entistäkin paremmin tämän hetken ja tulevaisuuden ammattilaisten tarpeisiin. Sparrauskumppanina minulla on koulutusohjelman johtaja Tommi Tuominen. Tarjoamme eväitä, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Oppeja, jotka auttavat rakentamaan ravintola-alalla pitkän ja antoisan, oman näköisen urapolun.”

 • Ravintola Nokka, Wild & Finnish

  Ari Ruoho, Helsinki

  Nokan toimintaa ohjaa edelläkävijyys kestävässä kehityksessä ja halu tarjota aitoja suomalaisia luonnon makuja ympäristöystävällisesti. Nokan ruoka perustuu kestävästi pyydettyyn villikalaan, riistaan, muihin villeihin makuihin sekä lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Työsuhdeasiat hoidetaan täsmällisesti, henkilökuntaa koulutetaan ja heille annetaan mahdollisuus kehittyä. Myös alihankkijoiden kanssa on pitkät ja läheiset suhteet.

  ”Koko henkilökunta on sitoutunut yrityksen arvoihin ja vastuullisuus on merkittävässä
  roolissa kaikissa päivittäisissä toiminnoissa – erityisesti silloin, kun mietitään hankintoja tai luodaan uutta menua. Käymme säännöllisesti tutustumassa pientiloihin ja toimintoihin raaka-aineiden takana, kuten luomupuutarhaan, poroerotukseen, peuranmetsästykseen ja kalastukseen.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker