Ammattikeittiön tuotekehittäjä 2024

 • Ville Kivinen

  Tuotekehittäjä, Espoo Catering, Espoo

  Ville Kivinen vastaa koko Espoo Cateringin tuotekehityksestä. Hän on omistautunut kouluruoan parantamiselle tavoitteenaan kouluruoka, joka on vertaansa vailla koko Suomessa. Hän ideoi tiiminsä kanssa ratkaisuja, jotka parantavat koko ruokapalvelua. Herkullisten ja ravitsevien aterioiden suunnittelua ohjaa etenkin kasvisruoan kasvava suosio. Kun yhä useammat syövät kasvisruokaa osana ruokavaliota, siltä vaaditaan koko ajan enemmän.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, sillä suhtaudun intohimoisesti ruokaan, olen tuotekehityksen suunnannäyttäjä ja edelläkävijä. Tuotekehittäjänä kehittämäni tuotteet toimivat osana ruokakasvatusta eli vaikutan työlläni kasvavien lasten tulevaisuuteen. Olen tiimipelaaja. Innostun uusista raaka-aineista, tartun mielelläni haasteisiin ja luon uutta.”

 • Pasi Brilli

  Keittiötoimenpäällikkö, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, BSH Bomba, Nurmes

  Pasi Brilli korostaa asiakaslähtöisyyttä. Kun tuotekehitys ja toiminnot ovat kunnossa, on helppo seistä tuotteiden takana. Tuotekehitys tarkoittaa myös sitä, että asia on niin loppuun mietitty, että sen voi toteuttaa ilman vuosikymmenien kokemusta. Brilli toivoo voivansa vaikuttaa tulevaisuudessa koko S-ryhmän ruoan tuotekehitykseen, ja hänen päämääränään on siirtää osaamista tuleville ravintola-alan ammattilaisille.

  ”Uskon, että valintani PRO-voittajaksi voisi kannustaa syrjäseudulla asuvia ihmisiä ajattelemaan asioita boksin ulkopuolelta. Viesti on vahva: oikeanlaisella tekemisellä vain taivas on rajana. Ammattitaito, asioiden tekeminen oikein, kehittäminen ja kehittyminen on läsnä meidän kaikkien ravintola-alan työntekijöiden sydämessä.”

 • Susanne Reiju

  Hankinta- ja tuotekehityspäällikkö, Ylva Palvelut, Helsinki

  Ylvan ravintolaliiketoiminnan hankinnoista ja tuotekehityksestävastaava Susanne Reiju kehittää ravintolatoiminnan tuotteita ja konsepteja Kelan korkeakoulusuositukset täyttävistä lounaista ministeri-illallisiin. Vastuullisuuskriteerit ovat hankinnassa tiukat, ja Reijun ostopäätöksillä on iso merkitys sekä opiskelijoiden päivittäiseen ruokailuun että koko planeettamme tulevaisuuteen.

  ”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska teen tiimini kanssa merkityksellistä työtä tulevaisuuden
  ruokatottumusten suhteen. Vastuullisuus ohjaa työtäni: meillä on tarjolla myös kaksi vegaanivaihtoehtoa päivittäin. Jotta kaikki ruoalle asetetut kriteerit täytyvät, on toisinaan oltava aikamoinen taikuri.”

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker