MAINOS

Puurakenteinen Aino Areena on tapahtuman kaunis kehys

Seitsemän metrin korkeuteen kohoavat valaistut puukaaret ovat vaikuttava näky. Ne luovat Järvenpäässä sijaitsevan Aino Areenan uniikin tunnelman ja kauniin kehyksen tapahtumille, mutta sisältävät myös syvällisemmän merkityksen. Puu valikoitui rakennusmateriaaliksi vuonna 2021 tapahtumatilaksi muutettuun areenarakennukseen muun muassa ympäristösyistä. Aino Areenan liiketoimintajohtaja Antti Lehto kertoo, että perustajien arvomaailma määritti rakentamisen suunnan.

”Haluamme kantaa vastuuta. Pyrimme olemaan vastuullisia niissä asioissa, joissa Aino Areenan osalta voidaan.”

Aino Areenan liiketoimintajohtaja Antti Lehto. KUVA Aino Areena

Rakennusmateriaalien lisäksi ympäristöystävällisyyteen tähdätään kunnianhimoisilla nollapäästö-tavoitteilla. Niiden saavuttamisessa avuksi ovat katolla sijaitsevat 400 aurinkopaneelia sekä 16 maalämpökaivoa. Lisänä käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisesti tuotettua uusiutuvaa sähköenergiaa ja kaukolämpöä. Ekologisuus on huomioitu myös arkisissa asioissa. Kaikki pesuaineet on pyritty valitsemaan luontoystävällisyyden perusteella ja kertakäyttöastioita käytetään mahdollisimman vähän, ja ne ovat aina biohajoavia. Kierrätyspuolella tehdään yhteistyötä Lassila & Tikanojan kanssa. Tällaiset valinnat luovat hyvät raamit vastuullisen tapahtuman järjestämiselle.

”Suurin arvo tulee siitä, että Aino Areena itse pyrkii nollapäästöisyyteen.”

Nollapäästöisyyden ohella Lehto syttyy tapahtumista, joita kohtaan hänellä on aina ollut intohimo. Vuoden verran Aino Areenan toiminnassa mukana olleella Lehdolla on vankka osaaminen tapahtumapuolelta. Lehto pohtii mielellään tapoja, joilla ihmiset saadaan viihtymään sekä innostumaan ja nauttimaan erilaisista elämyksistä.

”Se ajaa minua eteenpäin tällä alalla.”

KUVA Aino Areena

Kaiken kaikkiaan Aino Areenalta löytyy yksitoista eri tilaa sekä parvet, jotka kattavat 3 200 ne-liömetriä. Varsinainen areenatila on tiloista suurin, 2 400 neliötä, mutta helpon rajattavuuden ansiosta se sopii isojen tilaisuuksien lisäksi myös pienempien tapahtumien järjestämiseen. Areenatilaa kiertää parvella kuusi aitiota, joista kaksi voi yhdistää avattavan väliseinän ansiosta. Yhden aition erikoisuutena on sauna.

”Aitiot on kalustettu tyylikkäästi, jotta ne ovat viihtyisät ja monikäyttöiset. Kaikissa on laadukas kokoustekniikka. Nämä pienemmät tilat toimivat hyvin myös workshoppeihin isommassa tapahtumassa.”

Areenan yhteydessä on lisäksi sataviisikymmenpaikkainen ravintola ja lounge, jossa voidaan järjestää esimerkiksi kokous lähes sadalle hengelle.

Lähellä sijaitsevan Sibeliuksen taiteilijakoti Ainolan kulttuuriperintöä areenalaiset haluavat jatkaa tämän päivän tapaan. Tämä näkyy esimerkiksi niin, että esiintyjiä on kuultu jo tilojen suunnitteluvaiheessa.

”Olemme pyrkineet rakentamaan tilat niin, että Areenalla olisi kaikilla tapahtumia järjestävillä mahdollisimman hyvä olla. Artisteja on jo rakennusvaiheessa kuunneltu, jotta tämä olisi tapahtumapaikoista paras olla töissä.”

Areenan backstage onkin sauna- ja lepotiloineen hulppea.

KUVA Aino Areena

Omasta takaa Aino Areenalla on uniikki valaistus, jonka mielenkiintoisin yksityiskohta on areenatilan kaarivalaistus. Puukaaret on valaistu molemmin puolin led-valolla.

”Se luo ainutlaatuisen tunnelman eri tilaisuuksiin. Värivaloilla saa tuotua mukaan vaikka brändivärejä. Olemme panostaneet tunnelmavalaistukseen.”

Tunnelman luontia ja tekniikan rakennusta helpottaa myös areenatilan nosto-ovi, josta voi ajaa vaikka kuorma-auton sisään roudausta varten. Tapahtumatekniikka rakennetaan tapahtumakohtaisesti, ja sen suunnittelussa on pyritty helppoon muunneltavuuteen.

Aino Areena on räätälöitävissä hyvin erilaisiin tilaisuuksiin. Tunnelmasta toiseen mennään konserttien, urheilutapahtumien ja gaalaillallisten muodossa. Lehdon mukaan yksi hyvä esimerkki hienosta tapahtumasta on ollut RTV-Yhtymä Oy:n 70-vuotisjuhlat.

“Pyöreät pöydät kaarivalaistuksen alla, siinä oli upea tunnelma.”

Myös asiakas kiittelee hyvästä tapahtumasta.

KUVA Aino Areena

“Juhlistimme RTV:n 70-vuotista menestystä yli 350 rtv:läisen kanssa Aino Areenalla syksyllä 2021. Koronaepävarmuuden keskellä meille oli tärkeää, että juhlapaikka oli tilava ja turvallinen. Aino Areena kauniina, puurakenteisena ja viimeisimmällä tapahtumatekniikalla varustettuna tarjosi tilaisuudelle täydelliset raamit”, kertoo Markus Lindblom, RTV-Yhtymä Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Apuna persoonallisten tapahtumien järjestämisessä ovat tarvittaessa Aino Areenan kumppanit. Aino Areenan ravintolaa pyörittää Herkkupaja, jolla on kolme ravintolaa Järvenpäässä, ja osaamista monenlaisiin tarjoiluihin.

“Heiltä järjestyy esimerkiksi kokouspaketit. Areenan Herkkupaja tarjoilee arkisin myös lounasta.”

Lehto kuitenkin korostaa, että Aino Areenalla asiakkaalla on vapaus valita omat kumppaninsa.

“Emme ole sitoutuneet tiettyihin toimijoihin. Autamme kuitenkin mielellämme, ja meiltä löytyy tekniikkaan, kalustukseen, cateringiin ja ojelmatuotantoon omat kumppanit, joita tarjoamme avuksi tarvittaessa. Omaa osaamista löytyy tapahtumien suunnittelusta aina tuotantoon saakka.”

Modernin tapahtuma-areenan yhteydessä toimii myös Ratsastuskeskus Aino, mikä antaa uniikkeja mahdollisuuksia.

“Heidän kanssaan voi ideoida vaikka tiimipäivään hevosiin liittyvää ohjelmaa.”

Sijainniltaan Aino Areena on uniikki: hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta kuitenkin rauhallisessa ympäristössä. Helsinkiin ja Helsinki–Vantaan lentoasemalle pääsee parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Ainolan juna-asemalle on muutama sata metriä, ja pihamaalta löytyy runsaasti ilmaista paikoitustilaa.

“Täällä välttää kaupungin ruuhkat ja parkkimaksut.”

Logistisesti sijainti on loistava, mikä helpottaa tapahtuman järjestämistä.


Aino Areena

Maamiehenkatu 14

04400 Järvenpää

www.ainoareena.fi

Tilat

 • yhteensä 3 200 neliömetriä tapahtumatilaa
 • areena, 2 400 neliömetriä
 • 6 aitiota, 10–15 pax per aitio
 • ravintola, 150 pax
 • lounge, 80 pax
 • useita backstage-tiloja

Kulkuyhteydet

 • 600 m Ainolan juna-asemalta
 • Helsingistä parhaimmillaan 30 min
 • Helsinki–Vantaan lentoasemalta parhaimmillaan 30 min
 • pihalla runsaasti ilmaista pysäköintitilaa

 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento