MAINOS

Kaukomatkan tuntua läheltä

Loviisa: Strömforsin ruukki

Elämyksiä ruukkikylässä

Kymijoen läntisen haaran varrella sijaitseva Strömforsin ruukki on Suomen parhaimmin säilyneitä ruukkiyhdyskuntia. Vuonna 1695 perustetussa ruukkikylässä mennyt aika kuiskii vielä tänäkin päivänä.

Historiallisessa ympäristössä on monenlaisia kokous- ja elämystiloja, kuten sepän paja vesivasaroineen, jurttasauna, taidegalleria ja pajamuseo. Ruukkikylän ravintolat pitävät nälän loitolla ja pienet putiikit tarjoavat käsin tehtyjä aarteita kotiin viemisiksi.

Kokouksen lomassa tai virkistyspäivän ohjelmana nautitaan tietenkin aidoista, hyvinvointia vahvistavista elämyksistä. Anna puhtaan ilman puhaltaa happea uusille oivalluksille, melo tai suppaile pitkin upeaa jokimaisemaa tai tutustu alueen historiaan opastetulla kierroksella. Vai suositko sittenkin upouutta jooga- ja kuntostudiota, piristävää uintia tai saunan leppoisia löylyjä?

Strömforsin tyylikkäässä Bed & Bistrossa myös majoitut ja illastat aitoon kartanotyyliin.

stromforsinruukki.com

Hamina: Viikinkisaari Rakinkotka

Viikinkien jalanjäljissä

Rakinkotkan saarella pääset maistamaan aitoa viikinkielämää – ensimmäiset viikingit nimittäin saapuivat nykyisen Haminan rannoille vuoden 800 tienoilla. Rakinkotkassa ideoit ja lataat akkuja taatusti erilaisessa ympäristössä. Nauti viikinkien pidoista, rentoudu nuotiotulilla, osallistu kiivaisiin viikinkikisoihin, testaakalastustaitojasi tai nauti luonnon rauhasta muinaisella viikinkien polulla.

Saarella herkutellaan viikinkityylisillä aterioilla, jotka valmistetaan tuoreesta vastapyydetystä merikalasta ja nautitaan Rakinkotkan oman viikinkioluen kera. Saarelta löytyy myös kaksi puulämmitteistä saunaa, perinteinen savusauna sekä puulämmitteinen kuumavesipalju. Viikinkitunnelmissa majoittuu kaikkiaan noin 60 vierasta.

rakinkotka.fi

Virolahti: Harjun Hovi

Kokous kartanomaisemissa

Harjun Hovi on idyllinen kartanomiljöö, joka muodostaa täyden palvelun keskuksen mille tahansa yritystilaisuudelle. Valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön helmenä hohtaa yli 200-vuotias
päärakennus, jonka lisäksi tapahtumia voi kesäaikaan järjestää myös kartanon puistoalueella, lammen rannalla, merenrantasaunalla sekä hevosajoneuvomuseo Kiessin maalaisromanttisissa tiloissa.

Harjun Hoviin räätälöitkin mieleenpainuvan elämyksen kokoustilojen ja majoituksen sekä monipuolisten aktiviteettien, kuten patikoinnin, ratsastuksen, off-road -ajelun tai vaikkapa kalliolta laskeutumisen ympärille.

harjunopk.fi > Matkailu- ja juhlapalvelut

Salpalinja-museo

Pala itsenäisen Suomen historiaa

Kokous korsussa? Rentoutumista metsän siimeksessä? Kotimaisista raaka-aineista valmistettua maukasta ruokaa? Salpalinja-museo sijaitsee välirauhan aikana rakennetun maapuolustusaseman vahvimmin linnoitetulla alueella. Näyttävä museoalue kuuluu valtakunnallisesti Salpalinjan arvokkaimpiin kohteisiin. Kokoukset ja seminaarit historian ja luonnon keskellä luovat takuuvarman muistijäljen. Salpalinja-museon tiloissa on yritysryhmille useita eri kokoisia tiloja – onko valintasi 14 hengen Korsukabinetti, 64 hengen
museokahvila vai 80 hengen Salpamaja?

Täyden palvelun kokousten lomassa tutustut kätevästi myös alueen historiaan jamuihin nähtävyyksiin sekä retkeilet Salpalinjan aina kiinnostavissa maisemissa.
salpakeskus.fi

Katso, millainen tapahtumakeskus Kotkaan avataan ensi vuonna: Tapahtumateollisuus vahvistaa tehdaskaupunki Kotkan asemaa

Kysy lisää!
traveltrade@visitkotkahamina.fi

Kotka: Kärkisaari

Ihanan irtioton tyyssija
Kärkisaaren idylliset rakennukset, vehreä ympäristö, korviin kantautuva linnunlaulu sekä laineiden liplatus tarjoavat kokousvieraille ja tyhy-päivien viettäjille mielenrauhaa ruokkivan tunnelman sekä roppakaupalla silmän- ja sielunravintoa. Mikä parasta, Kärkisaareen on helppo tulla teitä pitkin – silta yhdistää, mutta takaa myös oman rauhan.

Vuokraa päärakennus, piharakennus ja rantasauna yksityiskäyttöön ja täydennä paketti tarvittavilla, juuri sinun ryhmääsi varten räätälöidyillä palveluilla. Päärakennus tarjoaa kokoustilat sadalle ja majoituksen 16 vieraalle, ja upea rantasauna uimalaitureineen ja makkaranpaistopaikkoineen kruunaa päivän kuin päivän.

visitkotkahamina.fi >Kärkisaari Kotka

Pyhtää: The Navetta

Karjasuojan uusi elämä

The Navetta on nimensä mukaisesti vanha navettarakennus, jonka tyylikkäät ja persoonalliset puitteet ovat vuokrattavissa juhla-, kokous- ja koulutustarkoituksiin. Kysymys kuuluu: Valitsetko Vintin, Verstaan vai Lantaluukun? Vintti on tunnelmallinen tila isommille kokouksille ja etätyöntekijät taas yhteen kokoaville henkilöstöjuhlille. Paikkoja on istumajärjestelyistä riippuen 120–150:lle, seisovassa tilaisuudessa jopa 280 vieraalle. Ulkotila mahdollistaa vieläkin suuremman henkilömäärän. Vanhaa kunnioittaen remontoitu Vintti palvelee kevään aurinkopäivistä syksyn sateiden alkuun.

Verstaan viihtyisissä tiloissa järjestät puolestaan monenlaisia kokouksia koulutuksia ja esittelyjä. Tyylikäs ja avara tila on lähes loputtomiin muunneltavissa, ja lisäneliöitä saadaan tarvittaessa myös suuresta autohallista. Lantaluukku tarjoaa nimestään huolimatta – tai ehkä juuri siksi – unohtumattomat puitteet niin kokouksille, illanvietoille kuin koulutuksillekin. Lisäksi voit järjestää tiloissa yön yli kestäviä tapahtumia, sillä majoitusmahdollisuus löytyy omasta takaa. Käytössäsi on tietenkin myös Lantaluukun oma sauna ja poreammeet.

The Navetalta varaat pelkän tilan tai koko paketin cateringeineen ja muine toivottuine järjestelyineen.

thenavetta.fi

Hyppää MeriSet-risteilyn kyytiin Loviisasta, Pyhtäältä, Kotkasta tai Haminasta!
Itäisellä Suomenlahdella tai uljaalla Kymijoella järjestät ainutlaatuisen asiakastilaisuuden, yritystapaamisen tai virkistyspäivän, josta räätälöit omanlaisesi matkan reitistä ja pituudesta menuun ja ohjelmaan saakka.

meriset.fi

Lisää kohteita:

visitkotkahamina.fi

MICE – kokousmatkailusegmentin avaaminen -hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto React EU EAKR-toimenpiderahoituksella.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento