MAINOS

Helsingin Jätkäsaareen avautunut Hotel AX on Pohjoismaiden ensimmäinen taidehotelli

Primehotels-ketjuun kuuluva Hotel AX on uudenlainen taiteen leikkikenttä ja paikka rentouttavalle inspiraatiolle. Se avaa ovet taiteeseen ja Helsingin taidetarjontaan ollen samalla itsekin taide-elämys vailla vertaa.

Ainutkertainen hotellikokonaisuus on toteutettu yhteistyössä suomalaisten eturivin nykytaiteilijoiden kanssa.

Hotel AX Hallway
Hotel AX Hallway.

Projektin kapellimestarina on toiminut sisustusarkkitehti, muotoilija ja kuvanveistäjä Stefan Lindfors.

Hotellinjohtaja Riitta Liikamaan mukaan konseptin ytimessä on suomalainen nykytaide, jota löytyy sekä hotellin sisä- että ulkopuolelta. Esillä on taidetta eri muodoissaan veistoksista ja maalauksista sana- ja videoteoksiin.

”AX elää jatkuvasti eikä valmistu koskaan. AX:lle ominaista ovat vaihtuvat taidenäyttelyt, pienet yllättävät yksityiskohdat ja ajatus, että taide kuuluu kaikille”, Liikamaa sanoo.

Riitta Liikamaa
Riitta Liikamaa.

Vaihtuvissa myyntinäyttelyissä esitellään erityisesti nuorten nykytaiteilijoiden teoksia.

”Otamme myydyistä töistä provisiona 10 prosenttia, jonka palautamme takaisin taiteilijoille stipendien muodossa.”

Hotel AX Reception
Hotel AX Reception.

Makuja ja mausteita

AX Restaurantin panoraamaikkunoista avautuu näkymä Jätkäsaaren urbaaniin katukuvaan, joka on toiminut suurimpana vaikuttimena sekä ravintolamiljöön että ravintolan ruokaprofiilin suhteen. Jätkäsaareen on aikoinaan tuotu raaka-aineita, makuja ja mausteita maailman kaikista kolkista, mikä näkyy myös ravintolan sesonkeja mukailevassa menussa. Rohkeat annokset rakentuvat laadukkaista raaka-aineista vastuullisuus ja paikallisuus huomioiden.

AX = Art Experience

Ravintolan yhteydessä toimiva AX Bar tarjoilee trendikkäät oluet, tarkoin valikoidut viinit ja baarimestarin valmistamat yllätykselliset cocktailit. AX:n hotelliaamiaisen signature-tuote ovat puolestaan AX Bagelit, jotka jokainen vierailija voi koota itse makunsa mukaisiksi.

Hotel AX Rooms
Hotel AX Rooms.

Untuvapeitto ja oma rauha

Hotel AX:n huoneissa keskitytään rentoutumiseen. 173 huonetta on teemoitettu kirjallisuuden eri genrejen mukaan, lisäksi niitä värittää Stefan Lindforsin valitsemien taideteosten pohjalta luotu kuvamaailma.

Huoneista seitsemän on perinteisistä hotellihuoneista poikkeavia taiteilijahuoneita, jotka ovat tekijöidensä näköisiä kokonaisteoksia. Miltä kuulostaisi yö esimerkiksi Pekka Jylhän suunnittelemassa juureskellarissa?

Hotel AX julkisivu
Hotel AX julkisivu.

Kohdataan AX:ssa!

Hotel AX:ssa järjestetään kohtaamisia uudella tavalla, taiteen ja kulttuurin ympäröimänä. AX:ssa on neljä erikokoista, muunneltavaa tilaa, jotka taipuvat niin suuriin gaalaillallisiin kuin intiimeihin workshopeihin.

AX Under

 • Avara 150 hengen tila sopii esimerkiksi lanseeraustilaisuuksiin ja yritysjuhliin.

AX Rouge

 • 16 hengen punaisessa kabinettitilassa järjestyvät workshopit, rennot yrityskohtaamiset ja luovat lounastapaamiset taiteen keskellä.

AX Restaurant

 • Ravintolatila on jaettavissa etu- ja takaosaan. Tilat ovat varattavissa yhdessä tai erikseen. Koko tilaan mahtuu 150 vierasta seisten tai 85 istuen.

AX Garden

 • Sisäpihan puutarhassa voi järjestää 40 hengen kokoontumisia. Puutarha kuuluu ravintolatilan varauksiin ja tuo siten intiimin lisän myös suuriin tapahtumiin.

Varaa oma kohtaamisesi!

Kaikissa tilaisuuksiin ja ryhmävarauksiin liittyvissä kysymyksissä auttaa Primehotelsin myyntipalvelu arkisin klo 8.30–16.00.

+358 (0)293 200 200

sales@primehotels.fi

hotelax.fi

primehotels.fi

ax-hotel-theartexperience


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento