MAINOS

Kasvotusten kohtaamiset ovat haluttuja: Helsingin Messukeskuksen vapaat kokousajat täyttyvät hurjaa vauhtia

Helsingin Messukeskuksen toiminta käynnistyi huhtikuussa 2022 pandemian jälkeen isosti, ja tapahtumasyksystä on tulossa vilkas. Messulaiset ovat innoissaan, kun asiakkaita voi tavata livenä ja tulevia tapahtumia suunnitella kasvokkain.

”Kriisi opetti meille paljon. Se muun muassa lisäsi konsernin sisäistä yhteistyötä, poisti siiloja, yksinkertaisti prosesseja sekä kasvatti yhteenkuuluvuuden tunnetta – etätyöskentelystä huolimatta”, kertoo liiketoimintajohtaja Kristina von Konow.

Henkilöstön hyvinvointi, sitouttaminen ja arvostus ovat Messukeskukselle ensisijaisen tärkeitä asioita, ja se näkyy nyt työintona.

”Me kaikki tapahtuma-alan ihmiset palamme innosta järjestää tilaisuuksia yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. On ihana innovoida ja uudistaa kahden vuoden takaisia tapahtumia uuteen aikaan.”

Asiakkaat ja yritysten henkilökunta janoavat kasvokkain kohtaamisia, juhlia, koulutustilaisuuksia, seminaareja, messuja, kick-offeja, verkostoitumista, makuelämyksiä ja hotelliöitä. Kaikki tämä löytyy Helsingin Messukeskuksesta.

”Suuren yleisön messusyksyn avaa Messukeskuksen järjestämä Suomen suurin ja mielenkiintoisin huonekalu- ja sisustustapahtuma Habitare 7.–11. syyskuuta. Syksy on muutenkin kiireinen, ja vielä vapaat kokousajat täyttyvät hurjaa vauhtia. Isoja tilaisuuksia kuten 500–1 000 hengen seminaareja ja juhlia varataan jo ensi vuodelle. Kasvotusten kohtaamiset ovat nyt todella haluttuja ja me olemme siitä erityisen iloisia”, von Konow mainitsee.

Yamna Rehman
Yamna Rehman Messukeskuksen Kevätmessut 2022 -tapahtumassa. KUVA Emmi Kähkönen

Tarjonta päivittyy

Messukeskus tunnetaan isoista tapahtumistaan ja lähes mihin tahansa toteutuksiin taipuvista tiloistaan. Uutena mahdollisuutena Messukeskus tarjoaa neloshalliin valmiiksi rakennettua seminaaritilaa tuhannelle hengelle. Käytössä on lava, valkokangas ja monipuolinen, huippulaatuinen av-välineistö.

Kokouspakettiin voi varata ruuan ja majoituksen. Myös puhujia voi hankkia Messukeskuksen kautta, Kristina von Konow vinkkaa.

”Jos haluaa päättää seminaarin juhliin, viereisessä hallissa voi järjestää iltajuhlan. Nopeilla on vielä mahdollisuus saada tila lyhyel­läkin varoitusajalla syys–marraskuulle”, von Konow kertoo.

Lisäksi vuodenvaihteessa on luvassa hauskaakin hauskempi sirkusta ja tivolia yhdistävä tapahtuma Tsigaboom! Sirkus Finlandia ja Tivoli Sariola luovat halleihin 6 ja 7 tapahtuman, joka on avoinna yleisölle 26.12.2022–8.1.2023.

”Tapahtumaan voi varata yksityistilaisuuden jo ennen joulua. Esimerkiksi riemukas henkilöstöpäivä tai hilpeät pikkujoulut onnistuvat osaavien kumppaneiden kanssa”, von Konow mainostaa.

Helsingin Messukeskus

Kansainvälisten asiakkaiden paluu

Monelle kansainväliselle vieraalle Suomi on yhtä kuin Helsinki ja Helsinki yhtä kuin Helsingin Messukeskus. Myös Messukeskukselle, Helsingin kaupungille ja Suomelle kansainväliset asiakkaat ovat todella tärkeitä.

”Nyt on jälleen aika saada kansainvälisiä yritysasiakkaita Suomeen ja pääkaupunkiin. Houkuttelemalla yrityksiä, sijoittajia, asiantuntijoita ja työntekijöitä kerromme maailmalle, miten hieno maa ja kaupunki meillä on”, von Konow sanoo.

Myös Helsingin kaupunki on uudistanut organisaatiotaan. Helsinki Partners yhdistää sijoittajat, liike-elämän ammattilaiset, perustajat, kyvyt ja vierailijat mahdollisuuksiin Helsingissä.

”Uskon, että tämä yhteistyö auttaa meitä saamaan lisää kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia Helsinkiin ja Messukeskukseen. Suomessa ei ole myöskään Etelä-Euroopan mielettömiä helteitä, mikä on vahvuutemme”, von Konow sanoo.

Koko Helsingille on tarpeellista saada kansainväliset asiakkaat takaisin, ja nyt palataan perinteiseen live-kongressi -malliin.

”Hybriditapahtumalle tulee tuplahinta, eikä kokemus ole yhtä hyvä kun live-tapahtumassa. Monille kansainvälisille järjestäjille myös näyttely on todella tärkeä asia. Paikan päällä saa olla kunnolla uusien innovaatioiden äärellä”, von Konow kertoo.

Pääsääntö tulevissa tapahtumissa on, että kävijät saapuvat paikan päälle. Jotain hyvää pandemiasta jäikin: kaukainen puhuja voi puhua virtuaalisti, tai luentoja ehkä tallennetaan. Muuten ollaan livenä.

Helsingin Messukeskus
KUVA 624 to images and beyond Oy

Koronan jälkeen nousee kokonaisvastuullisuus

Koronapandemia on avannut silmät, ja on entistä selvempää, että organisaatioiden ja myös tapahtumajärjestäjien on toimittava vastuullisesti. Messukeskus on energiaviisas tapahtumatalo.

”Tuemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelman mukaisesti tähtäämme kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. Hyvä esimerkki vastuullisuudestamme on monipuolinen yhteistyö Unicefin kanssa”, von Konow kertoo.


[mail]sales@messukeskus.com[/mail]


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento