MAINOS

Blomstedt kutsuu juhlimaan tyylikkäästi Helsingin ytimessä

Ravintolapäällikkö Laura Lindberg aloitti Blomstedtin operatiivisesta toiminnasta vastaavana viime kesänä, kun Solo Sokos Hotel Helsinki avautui täysin uudistuneena. Hotellin itsenäinen juhlatila sai nimensä rakennuksen suunnitelleelta arkkitehdiltä, Pauli E. Blomstedtilta.

”Kun tulin ensimmäistä kertaa Blomstedtiin, fiilis oli wau! Sama toistuu aina kun esittelen tilaa asiakkaille, sillä vasta paikan päällä tajuaa, että Blomstedt ei ole perinteinen kokoustila”, Laura Lindberg kertoo.

Laura Lindberg
Ravintolapäällikkö Laura Lindberg.
Märta-juhlatila.

Juhlatila on Helsingin keskustassa ainutlaatuinen: katutason tilaan pääsee oman sisäänkäynnin kautta suoraan Yliopistonkadulta. Jo uniikin, 120-neliöisen tilan loungeen astuminen vie aikamatkalle vuosikymmenten taa. Tilan suunnittelussa on inspiroiduttu siinä aiemmin sijainneesta pankkisalista. Vanhaa kunnioittaen on syntynyt kokonaisuus, jonka klassisuus viehättää heti sisään astuessa.

Juhlatilan uudistus toteutettiin Museoviraston suojeluksessa. 1970-luvulta lähtien Helsinki Clubina ja myöhemmin kuntosalina tunnetun tilan asu on nyt lähempänä Säästöpankin aikaa. Tila on oiva lisä Helsingin tapahtumatiloihin: se on otettu ensi kertaa kokous-, juhla- ja tapahtumakäyttöön. Menneestä muistuttavat esille jätetyt fragmentit marmoriseinistä ja -lattiasta. Helsinki Clubin legendaarinen diskopallo puolestaan koristaa hotellin sisäänkäynnin ikkunaa.

Loungen tarjoilupöytä.

Parasta juhlatilassa on Lindbergistä sen kauneus:

”Blomstedt on kaunis tila, joka ei kaipaa koristelua. Tarvitaan vain valkoiset liinat ja katteet ja juhla on valmis. Tila ei kuitenkaan ole liian hieno kokoukseenkaan. Akustisista syistä meillä on kokolattiamatto, jonka ruutukuvio mukailee pankkisalin vanhan lattian kuviota.”

Erityinen ylpeydenaihe on lounge, jonka suunnittelussa arkkitehti on onnistunut työntekijöiden näkökulmasta täydellisesti. Tila on tyylikäs ja viihtyisä ja palvelee erinomaisesti käyttäjien moninaisia tarpeita. Kokouksen iltapäiväkahvi tai juhlan buffet-tarjoilu asettuu näyttävästi laajalle L:n muotoiselle tasolle. Laaja aulatila sopii myös maljojen kohottamiseen.

Kahvitorin baari.

”Baarissa onnistuvat erilaiset juomatarjoilut, joko valmiit tarjoilut baaritiskillä tai esimerkiksi drinkkilipulla baarimikolta tilattuna”, Lindberg toteaa.

Juhlatilan menuehdotukset ovat ravintola Pauli’sin keittiöpäällikön Jonna Lukkarisen käsialaa. Tarjoilu räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan, ja voi kattaa kaiken aamiaisesta istuvaan illalliseen.

”Isojen seurueiden kahvi- ja lounastarjoilussa voimme hyödyntää myös viereisiä tiloja, ravintola Pauli’sia ja BAR HKIä, jotta saamme kaiken mukavan väljästi tarjolle”, Lindberg toteaa.

Solo Sokos Hotel Helsingin yhteydessä toimivassa juhlatilassa on toukokuusta lähtien järjestetty mitä moninaisimpia tilaisuuksia ja opittu samalla, mitä kaikkea tilassa voikaan tehdä. Lindberg uskaltaa luvata, että tila taipuu moneen:

Ernesti-juhlatila.

”Blomstedtissa onnistuu kaikki kokouksista minimessuihin ja juhlaillallisiin. Koska juhlasalin voi jakaa kahtia, myös tilaisuuden voi jakaa kahtia: ensin Ernestissä asiaosuus, sitten Märtassa juhlaillallinen ja lopuksi paluu Ernestiin tanssimaan.”

Blomstedtiin voi tuoda haluamansa tapahtumajärjestäjän ja tuoda tarvitsemansa rekvisiitan, kumppaneita ei ole rajattu. Toki normaali kokoustekniikka on tarjolla kiinteästi: kaksi valkokangasta sekä äänentoisto esityksille ja asiakkaan omalle musiikille.

Solo Up King -huone.

Solo Sokos Hotel Helsinki tarjoaa majoitusta niille vieraille, joille se on tarpeen.

Elegantin kaupunkihotellin sijainti on erinomainen niin työ- kuin vapaa-ajan tilaisuuksia ajatellen. Juhlatila on erillään hotellista, mutta kaikki hotellin palvelut ovat käytössä, ja esimerkiksi toisen kerroksen Solo-kabinettia voi hyödyntää ryhmätyötilana.


Juhlatila Blomstedt

 • Cocktail-tilaisuus 200 hengelle
 • Seminaari 150 hengelle
 • Istuva illallinen 84 hengelle

Tilan voi jakaa kahtia:

Märta

 • Cocktail-tilaisuus 120 hengelle
 • Istuva illallinen 48 hengelle (suora kulkuyhteys hotellin vastaanottoon)

Ernesti

 • Cocktail-tilaisuus 80 hengelle
 • Istuva illallinen 30 hengelle

Solo Sokos Hotel Helsinki

 • Avattu: 1930, uusittu 2022
 • Huoneita: 207
 • Pauli’s Pizza & Grill
 • Bar HKI
 • Juhlatila Blomstedt
 • 2 kokoustilaa

sokoshotels.fi/hotelli-helsinki

Solo Sokos Hotel Helsinki


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento