Asiakaspalvelu

Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”

Stig otti PRO-gaalan haltuun. KUVA Aki Rask

Avec jututti PRO-gaalan yllätysesiintyjää Stigiä eli Pasi Siitosta. Palkintojenjaon jälkeen lavalle noussut Stig oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, ainakin yleisön reaktiosta päätellen.

”Olin ällikällä lyöty, kun jengi hyppäsi heti ekassa biisissä tanssimaan ja bilettämään. Usein istumagaalassa saa tehdä enemmän duunia, jotta saa persukset ylös penkistä”, Stig kertoi Avecille keikan jälkeen.

”Usein ravintola-alan ihmiset joutuvat seuraamaan keikkoja tiskin takaa, mutta nyt he pääsivät oikein lavan ääreen”, Stig järkeilee.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Käsiä ilmaan! KUVA Aki Rask

Takkatupa kutsuu

Ravintola- ja keittiöammattilaisten gaalassa kun oltiin, kysyimme Stigiltä alan asioista.

Helsingissä Stigin suosikkiravintola on Basbas.

”Diggaan sellaisesta meiningistä. Omaan makuun safka on ihan taivaallista, tunnelma on jotenkin sopivan rento ja helppo paikka tulla isommallakin porukalla ja tilailla kaikkea hyvää pöytä täyteen.”

Stigin ravintolakäynnit Helsingissä ajoittuvat arkipäiviin, ja viikonloppuisin syödään maakuntien hotellien ravintoloissa. Keikkabussi tulee usein pysähtyneeksi ABC:lle, mutta välillä yritetään löytää vaihtelua.

”Kaikkien keikkamuusikoiden yhteinen suosikki on Pihtiputaan Takkatupa seisovine pöytineen. Vieraskirjasta voi päätellä, että kaikki Suomen artistit ovat ainakin kerran siellä pysähtyneet. Siellä usein tapaakin kollegoja. Vaihtelua ketjuhuoltsikoille”, Stig kehuu.

Pitkänhuiskea Stig erottuu väkijoukosta, mutta ravintoloissa häntä kohdellaan kuin muitakin asiakkaita.

”Joskus saattaa saada ylimääräisen kokin tervehdyksen, jos keittiössä kokki on fäni. Muuten saa aika hyvin olla rauhassa.”

Ravintola-asiakkaana Stig kertoo arvostavansa asiantuntevaa palvelua ja sitä, että tarjoilija osaa kertoa ruuasta ja viinistä.

”Mutta liikaa ei tarvitse paasata. Liiallinen tietomäärä annoksen ääressä tuntuu turhalta. Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut.”

Uutisia loppuun: Avecilla on kunnia paljastaa Stigin uuden kappaleen nimi.

”Vappuna tulee pitkästä aikaa oikein tyylipuhdas bilebiisi, nimeltään No en. Se ei ole vappubiisi, mutta sopii kyllä vappuun hyvin. Tekemäni kantribiisit ovat saaneet hyvin radiosoittoa, mutta toivoisin soitantoa hiihtokeskuksissa.”

LUE MYÖS: PRO-gaala 2022 kuvina – vau, mikä ilta! Yllätysartisti Stig villitsi

LUE MYÖS: Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin

LUE MYÖS: Näin PRO-gaala 2022 eteni – Avec oli paikalla juhlahumussa

Myös valokuvaaja oli iskussa. KUVA Aki Rask


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi