Suomen keittiömestarit ry

Suomen keittiömestarien puheenjohtajalta: Kohti Trondheimin kisoja

Keittiömestarit pääsivät kokoontumaan pitkästä aikaa liittopäivien merkeissä huhtikuussa Turussa. Oli mukava tavata mestareita kasvotusten, vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia ja nauttia Turun Keittiömestareiden vieraanvaraisuudesta. Turun Keittiömestarit ry juhli samalla 50-vuotisjuhlia, joten onnittelut Turkuun ja iso kiitos hienosti sujuneista liittopäivistä!

Liittopäivillä jaettiin huomattava määrä kunnianosoituksia jäsenille alan ja yhdistyksen eteen tehdystä työstä. Suomen Keittiömestarit palkitsivat gaalaillallisella myös vuoden tiedottajan ja ruokatoimittajan sekä valitsivat vuoden alueyhdistyksen. Tiedottajaksi valittiin Jani Kinnunen, ruokatoimittajaksi Ruokatoimittajat ry, ja vuoden alueyhdistys on Pohjois-Karjalan Keittiömestarit.

Kevään aikana on myös työstetty lähiruokareseptejä yhdessä ulkoministeriön kanssa. Saimme alueyhdistyksiltä loistavia reseptejä, joista valitsimme tehtäväksi ja kuvattavaksi osan. Kiitos alueyhdistyksille, jotka tartuitte toimeen ja toimititte meille alueiden perinteisiä reseptejä.

Touko–kesäkuun vaihteessa on Pohjoismaiden Keittiömestareiden kongressi Norjan Trondheimissa. meitä edustavat kokki- ja tarjoilijakisoissa niin kilpailijat kuin tuomarit. Nordic Young Chef -kilpailussa Suomea edustaa Hiep Nguyen ja Nordic Chef -kilpailussa Pyry Nykänen. Molemmat osallistuvat myös Green Chef -kilpailuun, joka järjestetään parikilpailuna. Keittiötuomariksi lähtee Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Katja Tuomainen, ja tarjoilukisassa Suomea edustavat Vuoden tarjoilija 2022 Joonas Heino sekä tuomarina Saara Alander.

Kongressin yhteydessä valitaan myös Pohjoismaiden keittiömestariliitolle uusi puheenjohtaja. Toivottavasti saamme myös suomalaisia mestareita mukaan Norjaan edustamaan ja luomaan kontakteja muihin pohjoismaisiin keittiömestareihin.

On ollut myös hienoa huomata, että muutaman vuoden rajoitusten jälkeen yhteistyökumppanit ovat lähteneet jälleen mukaan toimintaan. On kunnia-asia, että keittiömestareita arvostetaan ja meidän kanssamme halutaan tehdä yhteistyötä. Näin voimme viedä yhdessä alaa eteenpäin ja saamme elvytettyä alan takaisin siihen, missä se oli ennen rajoituksia – ja mielellään sen yli.

Mukavaa kevään jatkoa toivottaa,

Markku Ojala

Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry


Lue Keittiömestareiden alueyhdistysten viimeisimmät kuulumiset tästä linkistä.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi