Luetuimmat
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat & baarit
Aromi
Shaker
Evento
Skip to content
Instagram
Facebook
Twitter
Mediatiedot
Yhteystiedot
Haku
Bisnes
Ura
Ihmiset
Tapahtumat
Keittiö
Juoma
Ravintolat & baarit
Aromi
Shaker
Evento
Aromi
Shaker
Evento
SUOSITTELEMME:
Suomalaisten hyvä kutina piti paikkansa – tällainen Farangin ja viinibaarien Vasastan Tukholmassa on nykyään
SUOSITTELEMME:
Cocktail pullosta tai hanasta vähentää hävikkiä – tässä kesän drinkkitrendit
SUOSITTELEMME:
Vastaa Aromin lukijakyselyyn ja voit voittaa upean hotellipaketin ja illallisen
Kilpailut
Suomen kokkihuippuja arvioitiin omilla työpaikoillaan – tältä näytti uudistunut Vuoden kokki -semifinaali
Kilpailut
Kuvat: Suomi ja Viro ottivat yhteen kokkimaaottelussa
Gastro-messut
Kuvat: Mitä ravintoloitsija bongasi? Avec kiersi Roope Kotilan kanssa Gastro-messuilla
Työperäinen maahanmuutto
Kokki Alfred Chu asettuu perheineen Suomeen paikkaamaan ravintola-alan työvoimapulaa: ”Tosi erilaista täällä on”
Kilpailut
Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisaavat Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla
Tuotekehitys
Kovaa puksuttavan grocerant-junan kyytiin hyppäsivät nyt Tomi Björck ja HOK-Elanto: premium-eineksinä hummeria, ribsejä ja vegaaninen curry
Robotiikka
Robotti voi pian kustomoida ravintola-annoksen sellaiseksi kuin asiakas toivoo
Ravintola
Mitä ravintoloiden ronskille edelläkävijälle kuuluu nyt? Avec kävi St. Johnissa, josta on tullut esikuva kokeille ympäri maailmaa
Ammattikeittiö
Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt
Ammattikeittiö
Pitäisikö ravintola-alalla ottaa taas käyttöön prosenttipalkka? Tekijäpula on valtava ongelma
Ravintolat
Vain kuusi paikkaa joka illalle – Sanchome on Tomi Björckin omakase-uutuus Helsingissä
Ammattikeittiö
Rakastetun Marjo Niskasen juhlava viikko: näin PRO-tuplapalkitusta keittiöammattilaisesta on kirjoitettu lehdissä
Vegaaninen
Tämäkin burgeri on vegaaninen – Avec esittelee Los Angelesin uuden aallon vegaaniravintoloita
Koulutus
Ruokakulttuurirahastolta 5000 euroa nuorten kokkien koulutukseen ja kymppitonnin tunnustus vastuulliselle Nolla-ravintolalle
Asiakaspalvelu
Stig arvostaa ravintolassa asiantuntevaa palvelua, mutta rajansa kaikella – ”Ei tarvitse kertoa, miltä maatilalta mikäkin herne on tullut”
PRO-gaala
PRO-gaala 2022 kuvina – vau, mikä ilta! Yllätysartisti Stig villitsi
Ravintolat
Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli
Kilpailut
Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit ovat selvillä
Ammattikeittiö
Lukioruokalan maaginen Marjo Niskanen palkittiin kahdella PRO-palkinnolla – ”Hän on aikuinen, josta kerrotaan seuraaville opiskelijoille”
PRO-palkinnot
Tässä ovat PRO-voittajat 2022! Suomen parhaat ravintola- ja keittiöammattilaiset palkittiin
PRO-gaala
PRO-gaalassa säihkyvää pukuloistoa – katso kuvat upeimmista luomuksista
Ansiohaarukka
Ari Ruoho ja Terhi Vitikka palkittiin gastronomien Ansiohaarukalla – ravintola Nokan uniikki toimintamalli kerää kiitokset
PRO-gaala
Näin PRO-gaala 2022 eteni – Avec oli paikalla juhlahumussa
Kilpailut
Gastro-viikko! Avec on paikalla Gastro-messuilla keskiviikosta perjantaihin
Liha
Suomessa on vihdoin opittu makurasvan merkitys, lihanleikkaaja iloitsee
Burgerit
Söisitkö sydäntä burgerissa? Tomi Nevalan luomus hurmaa: ”Se on tätä päivää”
Kilpailut
Suomen 50 parasta ravintolaa 2022 -äänestys on käynnissä huhtikuun ajan
Keittiömestarit
Tv-kokkien uranuurtaja Julia Child oli kova luu – Avec jututti HBO Maxin uutuussarjan tähtiä ja tekijöitä
Suomen kokkimaajoukkue
Suomen kokkimaajoukkueen uusi toiminnanjohtaja on Jukka Turta
Bocuse d'Or
Suomi meni jatkoon! Johan Kurkela odottaa Bocuse d’Or -loppukilpailua: ”Nyt vaan kahta kauheammin Lyonia kohti”
Bocuse d'Or
Johan Kurkelalla on torstaina iso päivä – tältä Suomen kokkitoivon tilanne näyttää luottomiehen silmin
Ukrainan sota
Kun Taipalsaarelle saapui ukrainalaisia pakoon sotaa, keittiömestari Ulla Liukkonen ei epäröinyt auttaa
Ajankohtaista
Tarjoamme tuoreen lehden ilmaiseksi! Lue Aromi 3/2022 digilehtenä
Ilmiö
Johanna Nelson haluaa uudistaa käsityksemme bageleista – Yeastie Boi on Helsingin kuuman trendin etujoukoissa
Keittiömestarit
”Tällä alalla vietetään nuoruusaika, pidetään jonkin aikaa hauskaa” – Suomen Keittiömestarien uusi pomo Markku Ojala pohtii ratkaisuja työvoimapulaan
Bocuse d'Or
Suomalainen huippuosaaminen televisioon Tähtikokkien Bocuse d’Or -uutuussarjassa
Reportaasi
Avec neitsytristeilyllä: työ Viking Glorylla eroaa maakravun hommista – keittiöpäällikkö painaa 10 päivän putkia
Reseptit
Ukrainan lohturuoka on borssikeitto, ja sitä tarjoamalla voit näyttää tukesi – tässä resepti isolle porukalle
Raaka-aineet
Keittiömestarit ammentavat luonnosta: Aanaarin Heikki Nikula, Grönin Toni Kostian ja Nielun Valtteri Sinkkonen
Ukrainan sota
Avec tukee Viiden Tähden käynnistämää kokkien ja ravintoloitsijoiden vetoomusta Ukrainan puolesta ja sodan lopettamiseksi
Brändäys
Lionel Messi syö burgerinsa kananmunalla – futistähden nimikkohampurilainen saapui Helsinkiin
Tuotekehitys
Ateriakippo, lastenruoka… Henri Alénin tärkein ohje sivubisneksiin: Ole aidosti mukana!
Tuotekehitys
Ilkka Lääveri hyppäsi fine dining -keittiömestarista valmisruokien kehittäjäksi – ”Maku ja raaka-aine ratkaisevat molemmissa”
Vaikuttaja
Suomi kohahti, kun Hans Välimäki ryhtyi Lidlin kasvoksi – ratkaisu oli hyvä molemmille, sanoo tähtikokki nyt
Tuotekehitys
Tiedätkö, mitä tarkoittaa grocerant? Kari Aihisen valmisruoat myydään ravintolamaisesti marketin tiskillä
PRO-gaala
Tässä on vuoden 2022 PRO-tuomaristo! Mukana uusia kasvoja
Ammattikeittiö
Suomessa heitetään typerryttävän paljon ruokaa roskiin – Palmian Janne Häkkänen kertoo, miten hävikki painetaan minimiin
Innovaatiot
Uutuuskeksintö säästää aikaa – tekoäly laatii henkilöstöravintolan ruokalistan
Tapahtumaruokailu
Rest in peace, nakkimuki! HJK astuu Michelin-kokki Kim Mikkolan aikakauteen
Kilpailut
Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen: Mentaalinen harjoittelu on tärkeintä
Kilpailut
Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä
Kilpailut
Johan Kurkela jahtaa himoittua titteliä – ilahtui Bocuse d’Or -karsinnan raaka-aineista
Trendit
5 ravintola-alan trendiä vuodelle 2022 – Suomessa ei brittiennusteeseen uskota
Raaka-aineet
Jackfruit eli jakkihedelmä toimii vaikka missä – ”Kuin vegelihaa”
Trendit
4 ruokatärppiä, joilla pysyt maailman muutoksessa mukana
Ammattikeittiö
PRO-finalisti Teemu Männikön intohimo on hyvä kouluruoka – paras palaute on, kun on syöty ”kastikkeet korvia pitkin”
Tukkutoiminta
Heinon Tukku on nyt nimeltään Valio Aimo
Innovaatiot
Suomalainen uutuusproteiini Solein tuotetaan ilmasta ja sähköstä
PRO-gaala
Tässä he ovat: vuoden 2022 PRO-finalistit!
Henkilöstöravintolat
Sairaalan keittiöammattilaisella on pelisilmää: Syömään tuleva lääkäri ei halua puhua koronasta
PRO-gaala
PRO-gaala siirtyy huhtikuulle – luvassa 20-vuotisen historian suurin tapahtuma
Henkilöstöravintolat
Uudet innovaatiot muuttavat työpaikkaruokailua – ”Kermakerros, joka antaa syyn lähteä toimistolle”
Ulkomaat
Ranskalainen keittiö on entistä kevyempi: neobistrot ovat nannaa
Reseptit
Tomi Björck: Parhaat jälkiruoat juuri nyt
Reseptit
Mausta nyhtökaura ja muut kasviproteiinit hyvin! 5 mahtavaa reseptiä
Keittiökoneet
Minkälainen grilli on asado? Entä kamado? ”Vihreä muna” ja avotuli valloittavat
Ulkomaat
Reportaasi Sveitsistä: Fondue on kuuma juttu
Trendit
Näin roomalainen ja napolilainen pizza eroavat toisistaan
Jälkiruoat
Kaikki gelatosta – näin se eroaa tavallisesta jäätelöstä
Innovaatiot
Kyllä, peruna kasvaa ilmassa! Kuvat: Ilmaperuna on täysin puhdas poimittaessa
Raaka-aineet
Sardiinien suosio säilyy sukupolvesta toiseen
Reseptit
Tartar on aina muodissa – uskaltaako sitä syödä?
Alkutuotanto
Ensin oli muna, sitten tuli paljon strutseja
Raaka-aineet
Sokerimelonit rakastavat rasvaa – ota makuparit haltuun
Raaka-aineet
Papaija sopii sekä makeaan että suolaiseen, tuoreena ja kypsennettynä
Ammattikeittiö
Puolivalmisteiden käyttö ammattikeittiössä on helppoa, edullista, nopeaa – ja punainen vaate monille
Raaka-aineet
Milloin mango on kypsä? Ohjeet tunnistamiseen ja käyttöön
Raaka-aineet
Tunnetko perunan eri lajikkeet? Näin löydät sopivan
Katuruoka
Argh… tähän tarvitaan luvat! Jos ruoan ulkomyynti mietityttää, kysy neuvoa
Juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki Avecille!
Viro sai ensimmäiset Michelin-ravintolansa! Tällainen on 180° by Matthias Diether, joka palkittiin nyt tähdellä
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: ”Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Suomalaisten hyvä kutina piti paikkansa – tällainen Farangin ja viinibaarien Vasastan Tukholmassa on nykyään
Cocktail pullosta tai hanasta vähentää hävikkiä – tässä kesän drinkkitrendit
Mirva Merimaa: Tapahtuma-ala kärsi mutta elpyy
Maailman ensimmäinen event success manager löytyy Suomesta – Chryssa Skodran titteli on räätälöity tapahtuma-alan tarpeisiin
Luetuimmat
Ravintolat
|
Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa 2022
Työhyvinvointi
|
Työhyvinvointi vaatii kahviloidenkin pomoilta enemmän kuin ennen – ”Asiakkaat huomaavat hyvän fiiliksen, sitoutuvat ja palaavat”
Tuotekehitys
|
Kovaa puksuttavan grocerant-junan kyytiin hyppäsivät nyt Tomi Björck ja HOK-Elanto: premium-eineksinä hummeria, ribsejä ja vegaaninen curry
Cocktailreseptit
|
Aperol spritz ei ole ainoa – kolme hyvää spritz-ohjetta
Ravintolat
|
Vain kuusi paikkaa joka illalle – Sanchome on Tomi Björckin omakase-uutuus Helsingissä
Mistä puhutaan nyt?
Tilaa uutiskirjeemme
Aromi
- ruuan ja juoman ammattilaisille
Shaker
- anniskelualan ammattilaisille
Evento
- tapahtuma-alan ammattilaisille
Haluan ajankohtaista tietoa mainonnan mahdollisuuksista
Tilaa Lehti
Inspiraatiota ja 100% hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.
Tilaa Aromi
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.
Tilaa Shaker
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.
Tilaa Evento
Uusimmat
Viini
|
Suomalaisten hyvä kutina piti paikkansa – tällainen Farangin ja viinibaarien Vasastan Tukholmassa on nykyään
Cocktailit
|
Cocktail pullosta tai hanasta vähentää hävikkiä – tässä kesän drinkkitrendit
Ravintolat
|
Viro sai ensimmäiset Michelin-ravintolansa! Tällainen on 180° by Matthias Diether, joka palkittiin nyt tähdellä
Tarjoilu
|
Natasha Henriksson haluaa olla Suomen paras tarjoilija: ”Ei ole kyse siitä, että saan myytyä paljon”
Kolumni
|
Mirva Merimaa: Tapahtuma-ala kärsi mutta elpyy