Olut

Suomen paras olut 2022 on Takatalo & Tompurin Kaski Savubock

Suomen paras olut 2022 -kilpailun voitti Takatalo & Tompuri -panimon Kaski Savubock.

Finaalituomariston puheenjohtaja, oluttoimittaja Mariaana Nelimarkka kuvailee Kaski Savubockia hitaasti avautuvaksi, tasapainoiseksi ja moniulotteiseksi savuolueksi.

”Finaalituomaristo lämpeni savubockille vasta useamman maistelun jälkeen, mutta ylistykselle ei ollut tulla loppua, kun tuomaristo sen makuun kerran pääsi.”

Kaski Savubockissa käytetyt maltaat viljellään Takatalon tilalla Virolahdella. Oluessa käytettäviä maltaita savustetaan 34 tunnin ajan tervalepän ja katajan savulla. Vuonna 2020 Kaski voitti hopeaa European Beer Star -kilpailussa Saksassa.

”Tällaisesta kunniasta pääsee varmaan nauttimaan kerran oluentekijän uransa aikana. Ihan käsittämättömän upea tunne ja suuri kunnia, että Kaski Savubock valittiin Suomen parhaaksi olueksi. Osallistujien suuri määrä kertoo aktiivisesta kotimaisesta panimokulttuurista, joka kannustaa kaikkia alan toimijoita tuotekehityksessä. Kuluttajille tämä näyttäytyy monipuolisena ja korkeatasoisena valikoimana kauppojen hyllyllä, mistä olen erittäin iloinen”, Takatalo ja Tompuri oy:n toimitusjohtaja ja oluentekijä Mikko Suur-Uski kertoo.

Suomen Paras Olut 2022 -kilpailun voittajat:

Vuoden olut:

  • Kaski Savubock 6,5 t%, Takatalo ja Tompuri Oy

Kilpailusarjojen voittajat:

Erikoismaininnan sai eniten pisteitä saanut gluteeniton olut, joka tänä vuonna oli Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Helles 5,5 %.

50-henkinen tuomaristo valitsi sarjojen voittajat kesäkuun alussa. Kansainvälinen finaalituomaristo arvioi sarjavoittajat, ja teki valinnan Suomen parhaasta oluesta.

Suomen paras olut -kilpailussa oli mukana yhteensä 420 olutta 53:sta eri panimosta. Kisa on avoin kaikille Suomessa valmistetuille, säännöllisessä myynnissä oleville oluille. Kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto sekä Pienpanimoliitto. Käytännön järjestelyistä vastaa Olutliitto.

Kilpailusarjoja uudistetaan vuosittain. Viime vuonna huomioitiin ensimmäistä kertaa omana sarjanaan alkoholittomat ja vähäalkoholilliset oluet, ja tänä vuonna omaksi sarjakseen nostettiin neipa-oluet.

LUE MYÖS: Suomen Paras Olut 2021 on Olarin Panimon Runaway NEIPA

LUE MYÖS: Suomen paras olut: tässä voittajat 2011–2020 ja niiden tarinat

Kilpailusarjojen voittajat vuosimallia 2022. KUVA Suomen paras olut

Shaker-lehti on Suomen paras olut -kilpailun mediakumppani. Avec ja Shaker kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker