Tasa-arvo

Suomalaiset olutnaiset koolla Tuusulassa – yhteisolut on tapa kohentaa naisten asemaa olutalalla

Kuvassa vasemmalta lukien Maija Huttunen (Narvan Panimo), Sara Valli (Narvan Panimo), Henna Parkkila (Diamond Beverages), Berta Schneider (Mamu Brewing), Marjokaisa Piironen, Riitta Sulkama (Nokian Panimo), Johanna Teräs (Fat Lizard Brewing), Greta Mäkinen (Fat Lizard Brewing), Anikó Lehtinen (Olutreissu) ja Maria Markus (Olutreissu). KUVA Maku Brewing

Kansainvälinen naistenpäivä kokosi oluen suomalaiset naisammattilaiset tiistaiaamuna Tuusulaan Maku Brewingin panimolle. Suomalaiset olutnaiset kokoontuivat nyt neljättä kertaa osana vuotuista Pink Boots Collaboration Brew Day -tempausta. Päivän aikana pannaan yhteinen olut, ja isompana tavoitteena on kohentaa naisten asemaa panimo- ja olutmaailmassa.

”Naisilla on ollut aina tärkeä rooli oluenpanemisessa, varsinkin kotona, ja vaikka panimomaailma on ollut vuosikymmeniä melko miehinen, näillä yhteistyöoluilla saamme tuotua esiin naisia olutmaailmassa ja näytettyä esimerkkiä nuoremmille sukupolville sekä luoda verkostoa naisten välille, kertovat tapahtumajärjestäjät Anikó Lehtinen ja Maria Markus tiedotteessa.

Pink Boots Society on kansainvälinen järjestö olutmaailmassa työskenteleville naisille, esimerkiksi panimoiden ja olutravintoloiden omistajille sekä panimomestareille. Järjestön tavoitteena on edistää alalla toimivien naisten urakehitystä sekä keskinäistä verkostoitumista. Näiden ohella järjestö haluaa houkutella lisää naisia nauttimaan oluesta.

Olutreissu-kirjankin kirjoittaneet toimittajat Anikó Lehtinen ja Maria Markus ovat Pink Boots Societyn jäseniä ja yhteistyöoluen panopäivän järjestäjät Suomessa.

Tänä vuonna Suomen Pink Boots Collaboration Brew Day tapahtuu Maku Brewingilla. Panijoina ovat muun muassa Fat Lizard Brewing Co:n olutmestari Greta Mäkinen, Nokian Panimon panimomestari Riitta Sulkama, sahdintekijänä tunnettu Marjokaisa Piironen, Masis Breweryn Laura Kanninen sekä Mamu Brewingin Berta Schneider. Tapahtuma on avoin myös muille oluentekijänaisille.

LUE MYÖS: Panopuheita ja vähättelyä – kysely: häirintä rehottaa panimo- ja olutalalla

LUE MYÖS: Nainen sai juoda yksin olutta baarissa vasta 1960-luvulla

Tuusulassa tiistaina alkunsa saava Perhosefekti-olut on raikas, helposti juotava west coast -henkinen IPA, jossa on Pink Boots Societyn humalasekoitusta.

Humalat on tilattu järjestön määrittämältä tuottajalta, joka puolestaan lahjoittaa osan tuotoistaan järjestölle. Pink Boots Societyn tämän vuoden humalalajikkeessa on Idaho Gem-, Talus-, Triumph- ja Loral-humalia, jotka maistuvat oluessa sitrusmaisuutena ja trooppisina hedelminä. Olut tulee ravintoloihin ja kauppoihin huhtikuussa.

Nimensä Perhosefekti IPA on saanut Yhdysvaltain länsirannikolta tehdystä West Coast Lady -perhoslöydöstä.

LUE MYÖS: Maailman pisin noutopöytä? Avec oli paikalla Los Angelesissa, jossa tempaistiin naisvoimin

LUE MYÖS: Mari Saarenpää maistelee viskiä päivittäin – rohkaisee muitakin naisia tislaajiksi: ”Kyllä me osaamme, jos haluamme”


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker