Cocktailit

Kannu pöytään! Kannucocktail säästää baarissa myös asiakkaan aikaa, ja sen voi pullottaa valmiiksi

Kannucocktail kärsii aivan turhaan huonosta maineesta. Hyvin suunniteltu kannu palvelee asiakasta, joka ei halua jonottaa jatkuvasti baaritiskille. Samalla se tehostaa baarin myyntiä.

Klassisin kannujuoma on kenties espanjalainen Sangria. Siihen saa modernin säväyksen vaihtamalla viini kuivaan sherryyn. Kesäinen makumaailma syntyy limestä, agavesta ja ananaksesta. Olutpohjainen Shandy toimii myös kannujuomana. Shandyyn voi tuoda sesongin makua lisäämällä siihen raparperia tai marjoja. Variaatiota saa erilaisilla oluilla: lager on perinteisin valinta, mutta myös ale ja vehnäolut sopivat Shandyyn.

Kannucocktail sopii myös pullotettavaksi. Sekoittamalla hyvin säilyvät raaka-aineet valmiiksi pulloon säästää serviisissä arvokasta aikaa. Samalla juoma saadaan jäähdytettyä hyvin. Pullotetut kannujuomat kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan tarjoilla viinicoolerissa, jotta ne pysyvät kylmänä viimeiseen pisaraan asti. Esimerkiksi Americano on hyvä vaihtoehto pullotetuksi cocktailiksi. 

Yksittäisannoksina myynti onnistuu myös kannucocktailien kohdalla, jos asiakaskunta ei ole kiinnostunut tilaamaan isompaa satsia kerralla. Baaritiskille asetettu iso juoma-astia täynnä herkullisen näköistä juomaa helpottaa varmasti ostopäätöksen tekemistä. Valmiilla drinkillä on helppo tehdä lisämyyntiä, koska sen valmistukseen ei kulu myyntihetkessä aikaa.

LUE MYÖS: Cocktail pullosta tai hanasta vähentää hävikkiä – tässä kesän drinkkitrendit

LUE MYÖS: Cocktailmestari Moona Janhunen kertoo, mihin baarialalla kannattaa panostaa

LUE MYÖS: Makeaa ilman lisättyä sokeria – kolme ihanaa cocktailreseptiä


Pineapple Shangria
Pineapple Shangria. KUVA Laura Hujanen

Pineapple Sangria

10 annosta

50 cl kuivaa sherryä
10 cl sitruslikööriä
30 cl ananasmehua
12 cl limemehua
12 cl agavesiirappia

  • Valmistustapa rakentaminen
  • Lasi viinilasi
  • Koriste tuoretta korianteria
  • Annoskoko 12 cl

Mittaa kaikki raaka-aineet kahden litran kannuun. Lisää jäitä ja sekoita. Tarjoile jäiden ja tuoreen korianterin kera viinilaseista.

Pullotettu Americano
Pullotettu Americano. KUVA Laura Hujanen

Pullotettu Americano

10 annosta

30 cl Camparia
30 cl punaista vermuttia
40 cl soodaa

  • Valmistustapa rakentaminen
  • Lasi on the rocks
  • Koriste appelsiinisiivuja
  • Annoskoko 10 cl

Mittaa litran pulloon Campari ja punainen vermutti. Jäähdytä. Tarjoiluhetkellä lisää pulloon sooda. Tarjoile jäiden ja appelsiinisiivujen kera on the rocks -laseista.

Raparperi Shandy
Raparperi Shandy. KUVA Laura Hujanen

Raparperi-Shandy

5 annosta

100 cl vaaleaa olutta
50 cl ginger beeriä tai ginger alea
25 cl raparperimehua

  • Valmistustapa rakentaminen
  • Lasi highball
  • Koriste inkiväärisiivuja
  • Annoskoko 35 cl

Mittaa kahden litran kannuun olut, ginger ale ja raparperi­mehu. Lisää jäitä ja sekoita kevyesti. Täytä lasit jäillä ja koristele inkiväärisiivuilla


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker