Take away

Wiskarila-ravintolaa pyörittävä Arttu Wiskari palkittiin korona-ajan avustustyöstä

Arttu Wiskari oli järjestämässä Apukäsi-toimintaa Wiskarila-ravintolansa ja seurakunnan diakoniatyön kanssa Espoonlahdessa koronasulun aikaan 28.4.–28.5.2020. Apukädet eli ihmiset, jotka halusivat lahjoittaa ruoka-annoksia tarvitseville, maksoivat Wiskarilaan etukäteen ruoka-annoksista. Espoossa sijaitseva Wiskarila valmisti ruoat ja toimitti ne kirkolle kahdesti viikossa.

Perheet noutivat ruuat kirkolta. Diakoniatyö valitsi perheet, joille lahjoitusruoat annettiin ja jakoi ruokaboxit kirkolla heille. Neljän hengen ruuat sisältäviä bokseja sai kaikkiaan 25 perhettä.

”Pro diaconia -tunnustus on mahtava huomionosoitus. Mitali kuuluu Pauliina-vaimolleni ja koko Wiskarilan työryhmälle. Olimme korona-aikana itse hädässä, kun pääsimme auttamaan muita”, Arttu Wiskari kertoo.

Kun koronasulku vei musiikkityöt ja ravintolatkin asetettiin rajoitusten alaisuuteen, Wiskari ryhtyi kuljettamaan ruokalähetyksiä ihmisille koteihin.

”Ajoin autolla ympäri Espoota, kuuntelin rockia ja vein ihmisille safkaa. Ruokalähetyksiä toimittaessani sain jutella ihmisten kanssa. Se oli parasta ikinä”, Arttu Wiskari kertoo.

Pro diaconia -mitaleita on Espoon seurakunnissa jaettu kaikkiaan 28 kappaletta. Kirkkoneuvosto tai seurakuntaneuvosto, tuomiokapituli, kirkkohallitus, Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus tai diakoniajärjestön hallitus myöntää Pro diaconia -mitalin kirkon viranhaltijan, työntekijän tai järjestön edustajan hakemuksesta. 

LUE MYÖS: Tutustuimme kahteen Ukrainan avustustapahtumaan, jotka keräsivät merkittävät potit sodan uhreille


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi