Asiakaspalvelu

”Vegaanina tulee usein se fiilis, että on vaivaksi” – Vesta puhuu ravintoloista ja asiakaspalvelusta

Juttu on osa Aromin Tiskillä-sarjaa, jossa artistit kertovat kokemuksiaan ja näkemyksiään ravintoloista ja asiakaspalvelusta.

Mihin palaat aina asiakkaaksi?

Basbasiin, jos onnistun saamaan pöydän. Minulla on nimikkomenu Tavastian Ilves-ravintolassa, ja sen pääruoka on vegaaninen risotto, jonka alkuperäisenä esikuvana oli Basbasin veriappelsiinirisotto. Risotto on rokkitermein heroiiniherkkuani.

Olen vegaani, joten tilaan saatavuuden mukaan listan ohi vegaanisia annoksia. Viime aikoina olen joutunut joustamaan ruokavaliostani terveyssyistä, ja selvittelen parhaillaan, minkälainen ruokavalio minulle sopisi.

Millaisesta asiakaspalvelutyylistä pidät?

Tykkään hetkellisen ystävyyden luomisesta asiakaspalvelijan kanssa. Olen ollut asiakaspalvelutyössä, ja itselleni on ollut tärkeää kohdata asiakas kunnolla ja jutella, jos tilanne sen sallii. Esimerkiksi Basbasissa tykkään siitä, että asiakkaana kokee melkein tutustuvansa tarjoilijaan, ja olevansa samalla puolella.

Onko odotuksesi onnistuttu ylittämään?

Kierrän paljon Suomea, ja kun on reissannut pitkän päivän, ei perille päästyään tee mieli fine diningia, vaan ravitsevaa kotiruokaa. Jyväskylän Lutakko on paikka, joka on yllättänyt minut lämmöllään ja mahtavalla ruuallaan monta kertaa.

Vegaanina tulee usein se fiilis, että on vaivaksi, mutta Lutakossa vastataan artistien tarpeisiin mutkattomalla ja luontevalla tavalla. Olen itse asiassa pöllinyt heiltä useammankin kotiruokareseptin omaan käyttööni.

Kerro pettymyksestä ravintolassa?

Erään suuren mediayhtiön järjestämillä festareilla oli tosi kehnosti järjestetty keikka-catering. Kaikki olivat järkyttyneitä tarjoilun tasosta, ja artistit antoivat asiasta kollektiivisesti palautetta. Voisi luulla, että isot toimijat hoitaisivat homman, mutta niin ei tässä tapauksessa ollut. Oman kokemukseni mukaan pienillä paikoilla on catering paremmin hanskassa, koska toiminta ei ole kasvotonta. Ruualla on kiertueilla tosi iso rooli, koska reissatessa vaihtoehdot ovat vähissä. 

Mihin haluat mennä seuraavaksi?

Kun tein ensimmäistä levyäni Bondi Beachilla Sydneyssä, kävimme tuottaja Jori Sjöroosin kanssa monta kertaa Tomi Björckin Blancassa. En ole kuitenkaan käynyt Björckin ravintoloissa Suomessa, joten ne ovat seuraavaksi listalla.

LUE MYÖS: Jesse Markin harmittelee: Kun puhun tarjoilijalle suomea, minulle vastataan englanniksi

LUE MYÖS: 8 tapaa luoda turvallinen ilmapiiri, jossa ihmiset haluavat antaa parastaan


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi