Festarit

Tutkassa Tuska-festivaalin tuottaja Niklas Nuppola: Hienointa on, kun uuden artistin esiintyminen varmistuu

Sarjassa tapahtuma-alan ammattilainen kertoo inspiraationsa lähteistä. Niklas Nuppola on Tuska-festivaalin tuottaja.

”Tuska-festivaalin tuottajana teen artistituotantoa, viestintää ja markkinointia.

Ensimmäisen kerran osallistuin Tuskan tekemiseen 25-vuotiaana siviilipalvelusmiehenä vuonna 2003. Taskussa oli liiketalouden tuplatutkinto Mercuria-ammattikorkeakoulusta Suomesta ja Wolverhamptonin yliopistosta Englannista. Jo silloin ymmärsin, että konserttimaailma festareineen on minulle unelmatyö.

Tuska on kerran vuodessa. Työhöni kuuluu myös raskaan musiikin konserttien järjestäminen ympärivuotisesti. Eri musiikkitapahtumien pariin töihin hakeutuvilla ihmisillä on yleensä vahva side kyseisen musiikin genreen. Olen itsekin soittanut ikäni punk- ja metallibändeissä.

Koronapandemian takia Tuska järjestettiin edellisen kerran kesällä 2019. Tämän vuoden maaliskuusta lähtien olemme taas tulleet toimistollemme Helsingin vanhaan Lapinlahden sairaalaan. Viihdyn työyhteisössäni, koska Tuskan kaltaisen festivaalin pariin töihin hakeutuvat samanhenkiset ihmiset.

“Sodan mahdollisia vaikutuksia kesän yleisömääriin en lähde ennustamaan.”

Kuluneen parin vuoden aikana epävarmuus omien suunnitelmien toteutumisesta käytännössä on ollut hieman turhauttavaa. Kesä näyttää kuitenkin lupaavalta. Ukrainan sodan mahdollisia vaikutuksia tulevaan kesään ja yleisömääriin en kuitenkaan lähde ennustamaan.

Hienoimmat hetket työssäni liittyvät uusien artistien esiintymisten varmistumiseen. Haluamme tarjota yleisölle sellaisia bändejä, joista itsekin pidämme.

Perheeseeni kuuluvat vaimoni Susanna ja 8-vuotias tyttäreni Helga. Perheen ohella vapaa-ajalla skeittaan, ja se on minulle enemmän elämäntapa kuin harrastus. Rinnalle on tullut myös lumilautailu. Molemmissa on hyvin vahva oma kulttuurinsa.”

Niklas Nuppola, tuottaja, Tuska-festivaali

LUE MYÖS: Tutkassa Anna-Kaisa Vaarno: Mikä on pitänyt tapahtumaosaajan 20 vuotta samassa työpaikassa?


Näitä suosittelen

PODCAST

The Nine Club

Amerikkalaisten ammattiskeittaajien mielenkiintoiset keskustelut kestävät jopa viisi tuntia. Skeittaaminen on enemmän elämäntapa kuin urheilulaji, ja se peilautuu skeittaajien tarinoihinkin.

HENKILÖ

Harri Andersson eli Dj Proteus

Harri Andersson on todellinen konemusiikkiveteraani ja alansa huippu. Hän on soittanut lukemattomia keikkoja ympäri maailmaa yli 20-vuotisella urallaan. Harrin intohimo soittamaansa musiikkiin näkyy tapahtumajärjestämisessä. Kokemuksesta tiedän, että hänen kanssaan tehty keikkatuotanto menee aina maaliin kunnolla.

SOME

Sleepy Stevens & Instagram

Instagramissa sisältö on Facebookiin verrattuna kevyttä ja hyväntuulista. Se on tämänhetkisessä maailmassa hienoa ja lohdullista. Instani on täynnä skeittausta ja lumilautailua. Suosikkejani on Sleepy Stevensin Instagram-kanava @sleepystevens, jossa hän esittelee paitsi lumilautatemppujaan myös muuta elämäänsä. Toinen somesuosikkini on Thrasher Magazine -skeittauslehden somekanava @thrashermag.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento