Ravintola-ala

Samasta vai erikseen? -podcastissa keskustellaan ravintola-alan ilmiöistä iloisella otteella

Melina Siimeslahden ja Johanna Wegeliuksen luotsaamassa Samasta vai erikseen? -podcastissa puhutaan ravintola-alan johtamiskulttuurista, parhaista ravintolakokemuksista, uusista konsepteista, teknologiasta, jaksamisesta, työvoimapulasta ja trendeistä. Aiheita on luvassa laajalla kattauksella, mutta punaisena lankana kulkee juontajakaksikon halu lisätä alan vetovoimaisuutta yhdessä ravintola- ja tapahtuma-alan vaikuttajien kanssa.

”Sivuamme toki haasteitakin, mutta kantavana voimana ovat alan tuomat mahdollisuudet. Tätä sanottamaan ja kuvaamaan olemme jo saaneet samaan pöytään hienoja vieraita, kuten vastuullista muotia ja kahvilaelämyksiä tarjoavan Reloven perustajan ja yrittäjän Noora Hautakankaan ja Terapeuttivillenä tunnetun Ville Merisen”, Wegelius kertoo.

”Ravintola-alan vetovoiman lisäämiseksi tarvitaan rohkeita tekoja, mutta kukaan toimija tai tekijä ei pysty tähän yksin. Meidän on tehtävä se yhdessä.”

Melina Siimeslahdella on omakohtaista kokemusta työskentelystä fine dining -ravintoloissa. Siimeslahden mukaan alalle tulevat nuoret tarvitsevat esikuvia ja rohkaisua, jotta alan hienous ei jää kokematta.

 ”Tässä työssä oppii nopeasti luovuutta, sosiaalisuutta sekä paineensieto- ja päätöksentekokykyä. Ja tästä opista on hyötyä myös muussa elämässä. Lisäksi alan sisällä voi tehdä mitä erilaisempia urapolkuja, se tarjoaa jatkuvasti uusia ja kiinnostavia haasteita sekä mahdollistaa merkityksellisten elämysten tarjoamisen ihmisille”, hän listaa.

LUE MYÖS: Teresa Välimäen ja Kirre Rainoksen Perunateatteri-podcastissa paneudutaan julkkisten ajatuksiin ja muistoihin ruuan avulla


Samasta vai erikseen? -podcastia voi kuunnella Spotify-palvelun kautta.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi