Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Luota älykkääseen intuitioosi

Tiedät varmaan tunteen, kun jokin kertoo sinulle, että juuri näin täytyy toimia. Tämä on oikea tie. Kyse voi olla isosta tai pienestä päätöksestä, messuosaston konseptista, yllätysohjelmanumerosta tapahtumassa tai kokonaan uudesta liiketoiminnan ideasta. Kaikki mielessäsi ja kehossasi sanoo, että tämä idea kannattaa toteuttaa. Et kaipaa idealle vakuuttelua muilta. Usein tiedät jo kirkkaasti, miten lähteä liikkeelle.

Kyse on intuitiosta. Ei mutusta, fiiliksesta tai heittäytymisestä vaan älykkäästä intuitiosta. Älykäs intuitio eroaa musta tuntuu -fiiliksestä siinä, että intuitiolla on faktapohja. Se perustuu elämän varrella tallennettuihin kokemuksiin, onnistumisiin ja kantapäänkin kautta opittuun ymmärrykseen maailmasta ja ihmisten tavasta toimia.

Älykkään intuition lähettämiä signaaleja voi olla vaikea pukea sanoiksi. Sen herättämä oivallus killuu tunteen ja tiedon rajamailla, ja se herättää vahvan impulssin toimia. Tämä hetki on tärkeä, pysähdy siihen. Vaikka mielesi kehottaa huutamaan ideasi maailmalle, hengitä. Odota sekunteja, minuutteja tai päivä pari, ehkä viikko, jos ideasi on aikeissa johtaa isoon muutokseen. Näin varmistat, että intuitiotasi ei ohjaa tunne vaan äly. Jos aikalisän jälkeen valo on edelleen vihreä, anna mennä. Älä hukkaa momentumia.

Mitä syvemmällä asiantuntijatyössä toimii ja mitä pidempi kokemus alalta on, sitä varmemmin intuitioon voi luottaa. Isoissa päätöksissä matkaan tarvitaan rohkeutta ja sisua, mutta jos kaikki palaset tuntuvat olevan paikallaan, älä himmaile, sillä näissä hetkissä luodaan edelläkävijyyttä.

Joskus älykäs intuitio kertoo, että jokin asia kannattaa jättää tekemättä, kumppanuus solmimatta tai loparit ottamatta. Luota myös silloin.

LUE MYÖS: Asta Raami kertoo, miksi intuitio on avain parempiin töihin ja korkeampaan palkkaan

LUE MYÖS: Juhani, Mirva ja Mikko Merimaa ennustavat: tältä näyttää tapahtuma-alan tulevaisuus


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento