Koronarajoitukset

Marin: Ravintoloiden rajoituksia puretaan helmikuun puolessavälissä

Sekä ruoka- että anniskeluravintolat saavat olla ystävänpäivästä lähtien auki puoleenyöhön saakka. Kaikki ravintolarajoitukset päättyvät maaliskuun alussa. Koronapassia ei oteta käyttöön tällä erää.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi tuoreista päätöksistä hallituksen neuvottelun jälkeen Helsingissä keskiviikkona.

Näistä hallitus on päättänyt

 • Ystävänpäivästä eli 14. helmikuuta alkaen kaikki ravintolat saavat olla auki puoleenyöhön asti. Alkoholin anniskelu täytyy lopettaa viimeistään tuntia aikaisemmin eli kello 23.
 • Maaliskuun alussa kaikki ravintolarajoitukset puretaan, jos tautitilanteen kehitys ja terveydenhuollon kantokyky sen sallivat. Ravintolat voivat tällöin olla auki normaalisti yökerhoja myöten.
 • Koronapassi ei palaa tällä erää käyttöön. Perusteena ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja oikeusministeriön kielteiset kannat koronapassin käyttöönottoon tällä hetkellä.
 • Hallitus suosittaa aluehallintovirastoja luopumaan kokoontumisrajoituksista 14. helmikuuta alkaen. Rajoituksista luopumalla tapahtuma-, kulttuuri- ja urheilutoimintaa voidaan jälleen järjestää kaikessa laajuudessaan.

Koronaministerityöryhmässä jatketaan koronapassin laajennukseen ja omaehtoiseen käyttöön liittyvän lainsäädännön valmistelua, jotta passi olisi tarvittaessa valmiina.

Tiedotustilaisuudessa pääministeri Sanna Marinin pääviesti kansalaisille oli kehotus rokotteiden ottamiseen.

Video yllä: Marinin medialle antamat kommentit valtioneuvoston Youtube-tilillä.

2.2.22 klo 16.56: Lisätty maininta koronapassin valmistelun jatkumisesta. Lisätty tarkennus siitä, että ravintolarajoitukset puretaan maaliskuun alussa, mikäli tautitilanne ja terveydenhuollon kantokyky sen sallivat.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi