Aromi
SUOSITTELEMME: Pete Parkkonen selvisi kamalasta keväästä – laskuvarjohyppy tarjosi oivalluksen, joka auttaa kiireessä
SUOSITTELEMME: Taso 6: Buustaa somenäkyvyyttä – ota haltuun Instagram-tarinat
SUOSITTELEMME: Avec on ruuan, juoman ja tapahtumien ammattilaisten oma media – näin se sinua palvelee
Kilpailut

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit ovat selvillä

Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -kisojen semifinalistit on valittu.

Vuoden Kokki -semifinaalit kilpaillaan aikavälillä 9.–17.5. Tuomaristo kiertää maistamassa kilpailuannokset joko kilpailijan työpaikalla tai muussa sovitussa paikassa. 

Hakuvaiheen tuomaristo valitsi semifinaaliin 16 kilpailijaa reseptien ja annoskuvien perusteella. Hakijoita oli 37.

”Hakemuksia tuli melko kivasti, vaikka alan työllisyystilanne varmasti heijastelee myös hakijamäärään, joka hieman laski viime vuodesta. Oli ilahduttavaa, miten erilaisia hakemuksia kisaan tuli. Henkilökohtaisesti korostin omissa valinnoissa herkullisuutta, luonnollisuutta ja kekseliäisyyttä”, Vuoden kokki -kilpailun päätuomari Heikki Liekola kertoo.

Vuoden Kokki 2022 -semifinalistit

Ville Neulanen, Ravintola Smör, Turku
Kim Mustonen, Restaurant AOC, Kööpenhamina
Miika Keskitalo, Ravinteli Vintti, Hämeenlinna
Markus Rydenfelt, Ravintola Kielo, Joensuu
Alfred Tallberg, Adlerfelt, Helsinki
Simo Harrivaara, Sanchome, Helsinki
Tomi Kuivasniemi, Lapland Hotels Areena, Tampere
Jarkko Pulkkinen, Ellivuori Resort, Sastamala
Jonathan Slotte, Palace Restaurant, Helsinki
Cecilia Hurmerinta, Kaaren Kauppahallin Ravintolat, Helsinki
Kim Slotte, Lapland Hotels Areena, Tampere
Janne Keskevaari, Ravintola Grön, Helsinki
Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa
Mikko Lahtinen, Ravintola SicaPelle, Porvoo
Teemu Boman, Levain-ravintolat/BW-Restaurants, Helsinki
Tobias Malm, Restaurant HEJM, Vaasa

LUE MYÖS: Kim Päivästön yllättävä oivallus johti Vuoden Kokki -voittoon: vähemmän treeniä

Tasalaatuisuus palkitaan

Vuoden tarjoilija -semifinaali kilpaillaan tiistaina 24. toukokuuta Viking Glorylla. Hakuvaiheessa kilpailijat toimittivat tuomariston arvioitavaksi videon, jossa he esittelivät ja myivät kuvitteelliselle seurueelle yhden ruoan ja juoman yhdistelmän. Kriteerinä oli myös se, että yhdistelmän tulee sopia tarjoiltavaksi kilpailijan työpaikalla tai kotikaupungissa. Lisäksi hakijat vastasivat monivalintakysymyksiin

”Hakijoiden joukossa oli paljon ensikertalaisia, joka rikastuttaa sekä hakemuksia että kilpailua. Videotehtävässä tasoeroja oli paljon, mutta itse ruoan ja juoman yhdistämisessä oli ihana huomata, että oli rohkeasti käytetty juomana muitakin vaihtoehtoja kuin viiniä. Tuomaristossa oli tänä vuonna mukana myös viini- ja ruokavaikuttajia, joten videoita arvioitiin myös asiakasnäkökulman ja houkuttelevuuden kannalta”, kilpailun päätuomari Miia Sironen kertoo.

”Jokaisen omat vahvuudet tulevat varmasti esiin. Kilpailuissa on tärkeää säilyttää kuitenkin tasalaatuisuus, sillä tehtäviä tulee olemaan eri osa-alueilta.”

Vuoden Tarjoilija 2022 -semifinalistit

Joonas Heino, Peloton Cycling Eatery, Helsinki
Kirsi Seppänen, Ravinteli Bertha, Tampere
Katri Hautakangas, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Anu Kärki, Armas Catering, Tampere
Emilia Salminen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
Egle Allikivi, Ravintola Maritori, Helsinki
Natasha Henriksson, Restaurant FRÖJ, Vaasa
Katriina Suominen, Palace Restaurant/Finnair, Helsinki/Vantaa
Kelvin Tse, Ravintola Pastis, Helsinki
Outi Tölli, Palace Restaurant, Helsinki
Leevi Laine, Local Bistro, Joensuu
Jonna Korhonen, Kellariravintola Hällä, Hämeenlinna

LUE MYÖS: Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmainen: Mentaalinen harjoittelu on tärkeintä


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker