Street food

Suomen parhaaksi street food -keittiöksi valittiin Kusmiku – Karjalanrieska on nerokas katuruoka-annos

Karjalanrieska. KUVA Ilkka Siitari

Heinolalainen Kusmiku valittiin Suomen parhaaksi katuruokakeittiöksi Lahdessa lauantaina. European Street Food Awards -kilpailun Suomen-karsinta keräsi yli kymmenentuhatta kävijää Sibeliustalon rantaan. Kisassa oli 12 osallistujaa, kukin yhdellä valitsemallaan kilpailutuotteella. Karjalanrieska siivitti Kusmikun voittoon pääkilpailun lisäksi neljässä sarjassa.

Karjalanrieska syntyi valitsemalla suomalainen perinneruoka, karjalanpaisti, ja kääntämällä se katuruokamoodiin, kertoo Kusmikun ravintolayrittäjä Miku Leppälä.

”Annokseen tuotiin karjalanpaistin lihat lihana, perunan korvasi perinteinen kotimainen perunarieska. Porkkana tuotiin katajanmarjalla pikkelöitynä, jotta mukaan saatiin metsän makua. Lisäksi on puolukkaa. Katuruuasta tutun korianterin halusimme korvata persiljalla, se kun on suomalainen yrtti”, Leppälä luettelee Avecille.

European Street Food Awards -karsintakiertueeseen on ilmoittautunut 16 maata. Karsintojen voittajat kisaavat 7–9.10.2022 Münchenin finaalissa, jonne Kusmiku matkaa edustamaan Suomea.

European Street Food Awards 2022, Suomen-karsinta

Pääkilpailu

1. Kusmiku, Heinola, kilpailuannoksellaan Karjalanrieska

2. Buli, Vantaa, Brisket & Mac N Cheese

3. JJ’s BBQ, Salo, JJ’s Brisket Burger

Yleisöäänestyksen voittaja

JJ’s BBQ, Salo

Erikoispalkinnot

Lehdistön suosikki: Kusmiku

Kotiuskottavaa katuruokaa: Kusmiku

Erikoisin annos: Kusmiku

Innovatiivisin tuote: Kusmiku

Palvelukokemus: Bunit

Tulevaisuuden maku: Social Burgerjoint

LUE MYÖS: Miten Flow’ssa syötiin? Festarin ravintolat kuvina: kekseliäin, näyttävin, pisimmät jonot

LUE MYÖS: Moni ruokarekka kurvaa nyt lähiöön: ”Annoksia menee kerralla enemmän”

Kusmiku palkittiin 2500 euron shekillä ja matkatuella European Street Food Awards -kilpailun finaaliin, joka järjestetään Saksassa lokakuussa. KUVA Ilkka Siitari


Kilpailuun osallistuneet

Bad Bone Barbeque, Vantaa

Buli, Vantaa

Bunit, Espoo

Cilantro Taqueria, Lahti

JJ’s BBQ, Salo

Kusmiku, Heinola

Leidi Pipari, Lahti

Loimukeisari, Helsinki

MUU, Espoo

Seksico Tacos, Helsinki

Social Burgerjoint, Helsinki

The Van Kotka, Kotka

Päätuomari: Mika Pikkis Tuomonen (Social Burgerjoint)

Muut tuomarit: Guilherme Guise (Arla Pro), Marko Hirvonen (Lantmännen Unibake), Ville-Eemeli Junnola (Restel/Food&Events Tapahtumaravintolat), Tomi Kolppanen (Hartwall), Prisca Leclerc (Food Camp Finland), Juuse Mikkonen (Wihuri Metro-tukku), Mervi Pasanen (Etelä-Suomen Sanomat) ja Marko Viljamaa (Koulutuskeskus Salpaus).

European Street Food Awardsin Suomen-osakilpailun järjestivät Food Camp Finland oy ja Koko Lahti oy.

Päätuomari, katuruuan konkari Mika Pikkis Tuomola valittiin tehtäväänsä, vaikka hänen edustamansa Social Burger Joint osallistui kilpailuun. Esteellisyyden määritelmä ei täyttynyt, sillä päätuomari ei jakanut kisassa itse pisteitä, sanoo kilpailun järjestäjän Food Camp Finlandin markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirkka Norha.

”Päätuomarin tehtävänä oli tukea tuomaristoa. Asia oli ok myös muille kilpailijoille”, Norha kertoo Avecille.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi