MAINOS

Nappaa talteen artesaanileipäreseptit, joilla erotut

Scrocchiarella tulee italian kielen sanasta ”Scrocchiare”, jota käytetään kuvaamaan jotain hyvin rapeaa.

”Scrocchiarella-leivän juju on nimenomaan sen koostumuksessa. Sen ohut rapea kuori paistetaan korkeassa lämpötilassa, jolloin syntyy sisältä kuohkea ja ilmava, sopivasti purutuntumaa antava italialainen artesaanileipä”, Juha Jukantupa Rollfoodsilta kertoo. Scrocchiarella on siis hapanjuuritaikinaan leivottu ja marmorikivellä arinauunissa esipaistettu leipä, jonka taikinapohjassa käytetään korkealaatuisia raaka-aineita, kuten 0-vehnäjauhoa, 120-vuotiasta italialaista hapanjuurta sekä Olio Coppini ekstra-neitsytoliiviöljyä.

”Kyseessä on hidas taikina, jonka valmistaminen edellyttää aikaa ja osaamista. Taikinapohjaa käytetään kaksi vuorokautta, jolloin Scrocchiarella-leivässä näkyvät ilmakuplat kertovat, että taikinaa on työstetty pitkään. Ammattikeittiölle Scrocchiarella on monikäyttöinen leipä, josta on helppo varioida oman näköisiä ja herkullisia pizzoja sekä suolaisia ja makeita leipiä. Laadukas lopputuote ei ole enää myöskään kiinni henkilöstön osaamisesta tai edes uunista, sillä käytännössä kuka tahansa onnistuu millä tahansa uunilla. Aidon italialaiseen tapaan pizzaakaan ei tarvitse kuorruttaa runsaalla määrällä täytteitä, kun pääosassa onkin artesaanileipä. Valikoimasta löytyy erikokoisia tuotteita ja esimerkiksi sandwich-leipä on oivallinen pohja persoonallisille jälkiruuille, joissa vain mielikuvitus on rajana. Meiltä saa lisää vinkkejä, tuoteopastusta ja reseptiikkaa”, Jukantupa innostaa.


Rollfoods Vegetariana Sandwich ja Täyteläinen Artisokkapyree
Rollfoods Vegetariana Sandwich ja Täyteläinen Artisokkapyree. KUVAT Marita Eriksson

Vegetariana Sandwich

Artisokka, mozzarella ja tomaatti

4–8 annosta

325 g RF Scrocchiarella sandwich Classica 12 x 52 cm

130 g RF Artisokkapyree

100 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti

20 g RF Salsa Piccante

300 g Viipaloitu mozzarella

30 g Rucola

  1. Paista Sandwich rapeaksi 250–280 °C noin 3–5 minuuttia.
  2. Avaa leipä hetkeksi jäähtymään, jotta sisällä oleva kosteus pääsee haihtumaan.
  3. Levitä sisäpinnoille artisokkapyree. Lisää väliin semikuivattu tomaatti, salsa, mozzarella ja rucola.
  4. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja tarjoile heti. Mikäli tuote menee vitriiniin, lämmitä tuote kevyesti uunissa ennen tarjoilua.

Vinkki! Täyteläinen artisokkapyree sopii pizzaan ja pastaan sekä voileivän väliin.

Rollfoods Margherita Pizza ja Semikuivattu Rustiikkinen Tomaatti
Rollfoods Margherita Pizza ja Semikuivattu Rustiikkinen Tomaatti. KUVAT Marita Eriksson

Margherita Pizza

Tomaatti & mozzarella

6–32 annosta

550 g RF Scrocchiarella Classica 24 x 52 cm

130 g Tomaattikastike

100 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF

40 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti

20 g RF Salsa Piccante

125 g Tuore mozzarella

5 g Basilika

  1. Levitä tomaattikastike raitoina jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella Julienne ja semikuivattu tomaatti.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen salsa, tuore mozzarella ja basilika. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

Vinkki! Semikuivattu rustiikkinen tomaatti on maukas säilötty tomaatti, joka sopii pizzaan, aterian lisukkeeksi ja antipastoihin.

Rollfoods Nutella Sandwich
Rollfoods Nutella Sandwich. KUVAT Marita Eriksson

Nutella Sandwich

Nutella & marjat

8–10 annosta

325 g RF Scrocchiarella sandwich Rustica 12 x 52 cm

130 g Nutella

200 g Tuoreita marjoja (mansikka, vadelma, mustikka)

5 g Tomusokeri koristeena leivän pinnalle

  1. Paista Sandwich rapeaksi 250–280 °C noin 3–5 minuuttia.
  2. Avaa leipä hetkeksi jäähtymään, jotta sisällä oleva kosteus pääsee haihtumaan.
  3. Levitä sisäpinnoille Nutella ja ripottele väliin tuoreita marjoja.
  4. Koristele tomusokerilla ja leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Halutessasi voit tarjoilla jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Voit leikata sandwich-leivästä paloja, jotka käyvät annosleivistä suolapaloihin ja antipastoihin.

Rollfoods Delicata Pizza ja Pehmeä Parsapyree
Rollfoods Delicata Pizza ja Pehmeä Parsapyree. KUVAT Marita Eriksson

Delicata Pizza

Parsa & savulohi

1–4 annosta

250 g RF Scrocchiarella Classica 20 x 29 cm

50 g RF Parsapyree

75 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF

40 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti

1 Kypsennetty parsatanko

50 g Kylmäsavulohi

2 g Tilli

  1. Levitä parsapyree jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella ja semikuivattu tomaatti.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen paloiteltu parsatanko, kylmäsavulohi ja tuore nypitty tilli.

Vinkki! Pehmeä parsapyree on monikäyttöinen tuote, joka sopii hyvin esimerkiksi risottoon.

Rollfoods Salami Pizza ja Salsa Piccante
Rollfoods Salami Pizza ja Salsa Piccante. KUVAT Marita Eriksson

Salami Pizza

Mausteinen salami, salsa ja tomaatti

1 annos

230 g RF Scrocchiarella Classica pyöreä 25 cm

40 g Tomaattikastike

75 g RF Mozzarella Fior di Latte Julienne IQF

60 g RF Semikuivattu rustiikkinen tomaatti

20 g Salami Milano

15 g RF Salsa Piccante

5 g Rucola

  1. Levitä tomaattikastike raitoina jäisen tai sulatetun pohjan päälle.
  2. Lisää mozzarella, semikuivattu tomaatti ja salami.
  3. Paista pizza kiertoilma- tai pizzauunissa 250–280 °C noin 5–7 minuuttia.
  4. Lisää paiston jälkeen salsa ja rucola.

Vinkki! Salsa Piccante on raikkaan hapokas monikäyttöinen lisuke, joka sopii niin dippailuun kuin pizzan täytteeksi.

Huom! Paistoajat ja lämpötilat viitteellisiä. Varmista omalle uunillesi sopivat ohjelmat.

Mikä Scrocchiarella?

Scrocchiarella tuoteperheestä löytyy neljä pizzapohjaa ja kaksi sandwich-versiota, jotka ovat 52 cm pitkiä, valmiiksi halkaistuja leipiä. Paras lopputulos syntyy, kun leivän pintaa ei tukita liian suurella määrällä raaka-aineita. Pikainen paisto uunissa ja viimeistely ripauksella tuoretta oliiviöljyä takaavat herkullisen rouskuvan lopputuloksen. Scrocchiarella-tuotteita voit tilata tukuista. Kiinnostuitko?
Ole yhteydessä rollfoods.fi.

Tiesitkö?

Scrocchiarella-tuoteperheeseen kuuluvat myös artisokka- ja parsapyree, pikantti kasvissalsa ja rustiikkinen semikuivattu tomaatti, joilla voit viimeistellä leivät ja pizzat. Ne sopivat myös pastaan, risottoon sekä erilaisiksi lisukkeiksi.

Rollfoods Scrocchiarella


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi